Αρχική Γυναίκα Ζεις την ζωή που ονειρεύτηκες;

Ζεις την ζωή που ονειρεύτηκες;

Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή μας που κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και ξαφνικά αναρωτιόμαστε αν η εικόνα που αντικρίζουμε είμαστε εμείς. Αν αυτό που βλέπουμε ανταποκρίνεται στα όνειρα και τις προσδοκίες μας. Αν τελικά βαδίζοντας τα μονοπάτια των επιλογών μας καταφέραμε να φτάσουμε στον προορισμό μας. 

Ξεκινήσαμε τη ζωή μας με μια αγκαλιά όνειρα επαγγελματικών, κοινωνικών και οικογενειακών αναζητήσεων και όταν τα χρόνια έχουν περάσει…μεστοί ενήλικες πια βρισκόμαστε στο κατώφλι του απολογισμού. Κάποιοι από εμάς, ελάχιστοι,  έχουν καταφέρει να εκπληρώσουν τα περισσότερα αν όχι όλα από τα όνειρά τους και να ζουν μια ζωή πλήρη ευημερίας και ευτυχίας. Τι γίνεται όμως με όλους τους υπόλοιπους;

Τι εισπράττουμε από την αντανάκλαση του ειδώλου μας στον καθρέφτη; Ποια είναι η αίσθηση που γευόμαστε ξεφυλλίζοντας το βιβλίο των αναμνήσεων; Συνήθως έχουμε παραιτηθεί χαμένοι στις προκλήσεις και τα εμπόδια που η ζωή έφερε στο δρόμο μας και συχνά κατηγορούμε κάποιον άλλον για αυτή την τροπή που πήραν τα όνειρά μας. Δεν έχουμε την δύναμη να αντιμετωπίσουμε τον μόνο υπαίτιο. Τον εαυτό μας. Οποιαδήποτε στιγμή μπορούμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα, αρκεί να εντοπίσουμε και να αποδεχτούμε το σημείο που στεκόμαστε και ότι μας οδήγησε σε αυτό.

Θα χρειαζόμουν εκατοντάδες σελίδες να αναλύσω κάθε τομέα ξεχωριστά θέτοντας ερωτήσεις και απαντήσεις. Θα σταθώ, όμως σε ένα από τους κύριους τομείς που επηρεάζουν καθοριστικά την επιτυχημένη ή μη πορεία της ζωής μας σε όλα τα επίπεδα. Την σχέση μας με τον/την σύντροφο της ζωής μας. Αφορμή υπήρξε ένα άρθρο που διάβασα πριν λίγο στο προφίλ μιας σοφής μου φίλης. Περιείχε μερικές εύστοχες ερωτήσεις απαντήσεις και τις μοιράζομαι μαζί σας χωρίς διορθώσεις ή παρεμβάσεις:

Αν μένεις σε μία σχέση επειδή φοβάσαι τη μοναξιά, δε θα αντιμετωπίσεις ποτέ τα δύσκολα κομμάτια του εαυτού σου. 
Μείνε μόνος σου, όχι για να πετάξεις από πάνω σου αυτά που δεν αρέσουν στους άλλους, αλλά για να πετάξεις αυτά που δεν αρέσουν σε σένα.
Αν μένεις σε μία σχέση επειδή θέλεις να σε φροντίζουν, δε θα αφεθείς ποτέ στη φροντίδα του ουρανού ενώ μένεις μόνος σου στην καταιγίδα. 
Μείνε μόνος σου, όχι επειδή αποδέχεσαι μοιρολατρικά τον εαυτό σου, αλλά για να ατσαλωθείς ακόμη περισσότερο.
Αν μένεις σε μία σχέση επειδή θες να σε αγαπούν, δεν θα γίνουν ποτέ τα μάτια του συντρόφου σου δύο μεγάλοι καθρέπτες για να βυθιστείς μέσα τους. 
Μείνε μόνος σου, όχι για να διατυμπανίζεις πως δε χρειάζεσαι κανέναν, αλλά για να μάθεις πρώτα να αγαπάς και μετά να σε αγαπούν.
Αν μένεις σε μία σχέση επειδή φοβάσαι τα σχόλια της οικογένειάς σου, δε θα μάθεις ποτέ να είσαι υπεύθυνος των επιλογών σου. 
Μείνε μόνος σου, όχι για να διατηρήσεις την εικόνα του καλού παιδιού, αλλά για να καταλάβεις πως η αληθινή σου οικογένεια είναι ο ουρανός και η γη… και πάλι, ούτε κι εκείνοι σου ζητούν λογαριασμό.
Αν μένεις σε μια σχέση για τα οικονομικά οφέλη, δε θα καταφέρεις ποτέ να σταθείς στα πόδια σου. 
Μείνε μόνος σου, όχι για να γίνεις μια τραγική φιγούρα γεμάτη αυτο-λύπηση, αλλά για να καταλάβεις πως η αφθονία προέρχεται από την πηγή που έχει γεννήσει το ίδιο το Σύμπαν.
Αν μένεις σε μια σχέση επειδή την έχεις συνηθίσει, δε θα ανακαλύψεις ποτέ τον καινούριο έρωτα που σε περιμένει λίγο πιο κάτω. 
Μείνε μόνος σου, όχι για να τιμωρήσεις τον εαυτό σου θεωρώντας σε ανάξιο αγάπης, αλλά για να καταλάβεις πως η σχέση συμβαίνει όταν δεν την χρειάζεσαι. 
Μόνο και μόνο τότε είσαι έτοιμος να μπεις σε μία σχέση μόνο από αγάπη.
Αν μένεις σε μια σχέση επειδή αγαπάς, τότε είσαι ελεύθερος από όλες τις δεσμεύσεις.
Και όλα είναι μια χαρά στον κόσμο σου…
Πηγή: Έλενα Έρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Άρθρα

Το «Πρόγραμμα αυτοπεποίθησης» για άμυνα και οικονομία

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε εξοπλιστικό πρόγραμμα- μαμούθ ως απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας, 12 βήματα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κοροναϊού στην οικονομία με...

Η μετάδοση του κοροναϊού μπορεί να ελεγχθεί αποτελεσματικά

Καθώς η κατάσταση του κοροναϊού συνεχίζει να κλιμακώνεται, αναρωτιόμαστε όλοι τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε για να προστατευθούμε. Κοινωνική αποστασιοποίηση(lockdown)? Check. Πλύσιμο χεριών? Check. Απολύμανση;...

Ακάρ: Να σωπάσει η Ελλάδα, για να μην...

Νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας, από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Μεταξύ άλλων είπε πως οι Έλληνες θα πρέπει να σωπάσουν, για...

Οι φωτιές της Μόρια απαιτούν απελάσεις

Παρελθόν αποτελεί το ΚΥΤ της Μόριας μετά τις φωτιές που το κατέστρεψαν ολοσχερώς. Νέες εστίες ξεπήδησαν και το μεσημέρι της Πέμπτης, αποτελειώνοντας ό,τι είχε απομείνει. Επί...

Δημήτρης Βέλλης – “Αγάπησε Με Αν Τολμάς”

Ο Δημήτρης Βέλλης μετά την επιτυχία του με το τραγούδι "Αγγελε Μου" του Πάνου Ψάλτη, έρχεται αυτή τη φορά με ένα δικό του τραγούδι. Το...