Αρχική Top ΝΕΑ Υγιή μαλλιά - Φάκελλος τριχόπτωση

Υγιή μαλλιά – Φάκελλος τριχόπτωση

Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες όπως οι ορμονικές αλλαγές, οι συνθήκες κληρονομικότητας, οι ιατρικές συνθήκες, η αλλαγή στον τρόπο ζωής και πολλά άλλα. Η συχνότητα πτώσης είναι διαφορετική στον καθένα και, συνήθως, οι παθούντες το συνειδητοποιούν μόλις ξεκινήσει αισθητά η τριχόπτωση.

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, στη διατροφή, στον κύκλο του ύπνου, στη διαχείριση του στρες και το τακτικό πρόγραμμα άσκησης μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη βελτίωση των μαλλιών.

Οι άνθρωποι συνήθως αποτυγχάνουν να εντοπίσουν τη βασική αιτία έως ότου η τριχόπτωση αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα. Ωστόσο, υπάρχει σημαντική αύξηση της ζήτησης για λύσεις θεραπείας τριχόπτωσης.

Αιτίες της τριχόπτωσης και προβλήματα θυρεοειδούς

Ένας από τους λόγους που πέφτουν τα μαλλιά είναι λόγω των προβλημάτων του θυρεοειδούς.Όταν συμβαίνει αυτό, το σώμα μας βιώνει μια ανισορροπία ορμονών που μπορεί να συμβεί εξαιτίας της εμμηνόπαυσης, των προβλημάτων με το ενδοκρινικό σύστημα ή λόγω του διαβήτη.

Πώς λύνεται αυτό το πρόβλημα;

Εάν υποπτεύεστε ότι η απώλεια μαλλιών μπορεί να οφείλεται σε ένα από αυτά τα προβλήματα, θα πρέπει να πάτε σε έναν ενδοκρινολόγο ώστε να μπορέσει να σας εξετάσει για να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Η υιοθέτηση μιας υπερβολικά αυστηρής δίαιτας


Μερικές φορές ακολουθείτε τόσο αυστηρές δίαιτες, ώστε να υπονομεύετε την υγεία σας.Πρέπει να γνωρίζετε ότι αν χάσετε πάρα πολύ βάρος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό δεν είναι καλό για το σώμα σας και θα κάνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα αδύναμο.

Όλα αυτά θα κάνουν τα μαλλιά σας να πέσουν.Εάν έχετε αναπνευστικά νοσήματα και λοιμώξεις στο σώμα σας, θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αναζωογονήσετε τα μαλλιά σας.

Πώς μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα;

Αντί να επιλέγετε αυστηρές δίαιτες, κάντε τακτική σωματική άσκηση.


Αιτίες της τριχόπτωσης και χρόνιο άγχος

Το χρόνιο στρες μπορεί επίσης να προκαλέσει απώλεια μαλλιών.Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι επηρεάζεται η ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.Τα καλά νέα είναι ότι αν τα μαλλιά πέφτουν εξαιτίας του άγχους, τότε μπορούν να αυξηθούν και γρήγορα.

Πώς να το λύσετε αυτό το πρόβλημα;

Σιγουρευτείτε ότι ξεκουράζεστε για κάποιο συγκεκριμένο αριθμό ωρών την ημέρα.Επίσης, βρείτε έναν τρόπο να χαλαρώσετε.Σε περίπτωση συναισθηματικών προβλημάτων, δείτε έναν θεραπευτή.

Λανθασμένη θεραπεία του τριχωτού της κεφαλής

Η εσφαλμένη θεραπεία του τριχωτού της κεφαλής είναι επίσης ένας παράγοντας που συμβάλλει στην τριχόπτωση.Υπάρχει μια λίστα με πράγματα που χρησιμοποιούνται μόνο σποραδικά, τα οποία δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται συχνά.Αυτά περιλαμβάνουν το στεγνωτήρα μαλλιών και το σίδερο ή το ίσιωμα.

Πώς να λύσετε αυτό το πρόβλημα;

Περιορίστε τη χρήση που κάνετε με το πιστολάκι και το σίδερο, καθώς και των χημικών προϊόντων.Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία που μπορεί να σας συστήσει προϊόντα που είναι καλά για τα μαλλιά.

Τα θειικά άλατα είναι βλαβερά για τα μαλλιά, αλλά δεν υπάρχουν δοκιμές που να το αποδεικνύουν.


Αιτίες της τριχόπτωσης και λήψη ορισμένων φαρμάκων

Η λήψη ορισμένων φαρμάκων μπορεί επίσης να προκαλέσει απώλεια μαλλιών.Μεταξύ αυτών, βρίσκουμε φάρμακα για την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Τα αντικαταθλιπτικά θα εμπίπτουν επίσης στην κατηγορία αυτή.Τείνουν να έχουν παρενέργειες που περιλαμβάνουν απώλεια μαλλιών.

Πώς μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα;

Αν σταματήσετε να παίρνετε αυτά τα φάρμακα, θα δείτε το τριχωτό της κεφαλής σας να αναρρώνει.Ωστόσο, μην σταματήσετε ποτέ να παίρνετε αυτό το είδος φαρμάκου χωρίς να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Αναιμία

Η αναιμία προκαλεί τριχόπτωση.Αυτό συμβαίνει επειδή η ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής επηρεάζεται από την έλλειψη σιδήρου.

Αν έχετε αναιμία, θα εμφανίσετε ορισμένα συμπτώματα.Αυτά περιλαμβάνουν την αϋπνία και τη γενική αδυναμία και ατονία.Αν έχετε αυτά τα σημάδια, ήρθε η ώρα να αλλάξετε το επίπεδο αιμοσφαιρίνης που έχετε στο αίμα σας.

Πώς λύνεται αυτό;

Εάν μια εξέταση αίματος επιβεβαιώνει ότι έχετε αναιμία, θα πρέπει να προσθέσετε τρόφιμα που περιέχουν σίδηρο στη διατροφή σας.Αυτά τα τρόφιμαπεριλαμβάνουν ρόδια, κόκκινο κρέας και μήλα.

Εάν δεν βελτιωθείτε, θα χρειαστεί να πάρετε κάποιο είδος συμπληρώματος σιδήρου που θα σας συνταγογραφήσει ο γιατρός σας.

Αβιταμίνωση

Θα πρέπει επίσης να λαμβάνετε υπόψη ότι ίσως χάνετε τα μαλλιά σας λόγω έλλειψης βιταμινών.

Είναι σημαντικό να ελέγχετε εάν έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης C.Αυτό είναι απαραίτητο για την απορρόφηση του σιδήρου και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου που ενισχύει το τριχωτό της κεφαλής.Επίσης, εάν έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης Β, τα μαλλιά σας θα γίνουν πιο εύθραυστα.

Πώς λύνεται αυτό;

Στη διατροφή σας, συμπεριλάβετε τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνες Β και C και άλλα υγιή μικροστοιχεία.

Tips να ελέγξετε την τριχόπτωση

Αναλύσαμε τις πιθανότερες αιτίες και τώρα γνωρίζουμε ότι μπορούμε την αντιμετωπίσουμε. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, στη διατροφή, στον κύκλο του ύπνου, στη διαχείριση του στρες και το τακτικό πρόγραμμα άσκησης μπορεί να είναι μερικές από τις φυσικές αλλαγές που μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη βελτίωση των μαλλιών μας, καθώς και της συνολικής σωματικής υγείας. Η πραγματοποίηση προσεκτικών αλλαγών στην καθημερινή μας ρουτίνα μπορεί να έχει σημαντικό μακροπρόθεσμο αντίκτυπο.

Άσκηση

Η συνολική σωματική υγεία είναι απαραίτητη για να παραμείνουμε υγιείς. Ο ιδρώτας, εξαιτίας της άσκησης, βοηθά τους θύλακες των τριχών να αναπνέουν, δίνοντας αρκετό χώρο για την ανάπτυξη των νέων μαλλιών. Εκτός από αυτό, η άσκηση ενισχύει τη ροή του αίματος, η οποία αυξάνει την παροχή οξυγόνου, και αυτή με τη σειρά της προάγει την υγιή ανάπτυξη των τριχών. Επίσης, η άσκηση αυξάνει την ορμόνη της διάθεσης (σεροτονίνη), που βοηθά στη μείωση του στρες.

Διατροφή

Μια ισορροπημένη και πλούσια σε πρωτεΐνες διατροφή βελτιώνει την υγεία των μαλλιών και διεγείρει την ανάπτυξή τους. Είναι πιο σημαντικό να διατηρείται η υγεία των μαλλιών μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν οι εξωτερικοί στρεσογόνοι παράγοντες. Συμπεριλαμβανομένων των ειδών διατροφής που περιέχουν σίδηρο και πρωτεΐνες στη διατροφή και την κατανάλωσή σας, το άφθονο νερό μπορεί να εξασφαλίσει την τακτική και απαραίτητη παροχή βασικών θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα.

Χημικά

Η τριχόπτωση λόγω της έκθεσης σε πάρα πολλά χημικά, όπως βαφές, έχει αρχίσει να αποτελεί αιτία της κατάστασης. Επηρεαζόμαστε από ορισμένες τάσεις για να περιποιηθούμε την εμφάνισή μας, αλλά μακροπρόθεσμα, αυτές έχουν αρνητικές επιπτώσεις και τελικά οδηγούν στην τριχόπτωση.

Στρες

Το στρες και η τριχόπτωση αναμφισβήτητα  σχετίζονται, αλλά όχι πάντα. Μια παρατεταμένη αγχωτική κατάσταση, όπως η αστάθεια στην προσωπική ή την επαγγελματική ζωή, η εγκυμοσύνη, οι χρόνιες ασθένειες, οι τραυματισμοί, τα θέματα σχέσεων και οι οικονομικές ανησυχίες, μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση. Μια τέτοια είδους τριχόπτωση συνήθως δεν είναι μόνιμη και έχετε τη δυνατότητα, μέσω της μείωσης του στρες, να βγάλετε ξανά φύτρες.

Φροντίστε τα μαλλιά σας

Πρώτον, αρχίστε με τη μείωση της χρήσης θερμότητας. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε ισιωτικά, πιστολάκι και ψαλίδι καθώς καθιστούν τα μαλλιά εύθραυστα και επιρρεπή στη θραύση. Δεύτερον, συμπεριλάβετε το λάδι στη ρουτίνα σας. Τελικά και το πιο σημαντικό, ανεξάρτητα από το μήκος των μαλλιών σας, είναι να κόβετε τα μαλλιά σας κάθε έξι έως οκτώ εβδομάδες.

Πηγές meygeia.gr, iatronet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Άρθρα

Το «Πρόγραμμα αυτοπεποίθησης» για άμυνα και οικονομία

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε εξοπλιστικό πρόγραμμα- μαμούθ ως απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας, 12 βήματα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κοροναϊού στην οικονομία με...

Η μετάδοση του κοροναϊού μπορεί να ελεγχθεί αποτελεσματικά

Καθώς η κατάσταση του κοροναϊού συνεχίζει να κλιμακώνεται, αναρωτιόμαστε όλοι τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε για να προστατευθούμε. Κοινωνική αποστασιοποίηση(lockdown)? Check. Πλύσιμο χεριών? Check. Απολύμανση;...

Ακάρ: Να σωπάσει η Ελλάδα, για να μην...

Νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας, από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Μεταξύ άλλων είπε πως οι Έλληνες θα πρέπει να σωπάσουν, για...

Οι φωτιές της Μόρια απαιτούν απελάσεις

Παρελθόν αποτελεί το ΚΥΤ της Μόριας μετά τις φωτιές που το κατέστρεψαν ολοσχερώς. Νέες εστίες ξεπήδησαν και το μεσημέρι της Πέμπτης, αποτελειώνοντας ό,τι είχε απομείνει. Επί...

Δημήτρης Βέλλης – “Αγάπησε Με Αν Τολμάς”

Ο Δημήτρης Βέλλης μετά την επιτυχία του με το τραγούδι "Αγγελε Μου" του Πάνου Ψάλτη, έρχεται αυτή τη φορά με ένα δικό του τραγούδι. Το...