Το μοβ-λιλά της λεβάντας

0
150

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Προβηγκίας είναι τα λιβάδια με τις ανθισμένες λεβάντες. Από το 1920 καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες λεβάντας. Η επίσκεψη  στην Προβηγκία από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο είναι μια εμπειρία μοναδική. Η εικόνα είναι μαγευτική, καθώς τα χωράφια παίρνουν μοβ χρώμα κι ο αέρας μοσχοβολάει.

Το αιθέριο έλαιο που περιέχεται στα φύλλα του φυτού, αξιοποιείται στην αρωματοποιία, στην παρασκευή σαπουνιών και καλλυντικών, ενώ έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει και θεραπευτικές ιδιότητες. Παράλληλα, είναι αντισηπτικό και χρησιμοποιείται στη επούλωση τραυμάτων.

Αξιόλογη χρήση έχει και στη γαστρονομία, αφού πέρα από μέλι λεβάντας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή cookies μέχρι λεμονάδα και σορμπέ.

Λεμονάδα με λεβάντα για τον πονοκέφαλο

 

Το άγχος είναι το τρίτο πιο συχνό φαινόμενο που διαταράσσει την ψυχική μας υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ο πονοκέφαλος είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο. Οι γιατροί συνήθως συνταγογραφούν διάφορα φάρμακα για να μας ανακουφίσουν και, ενώ μπορεί να είναι χρήσιμα σε μερικές ακραίες περιπτώσεις, στην ουσία δεν μας ωφελούν.

Υπάρχουν διάφοροι φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να καταπολεμήσουμε το άγχος και τον πονοκέφαλο. Ο πιο γευστικός τρόπος είναι αυτή η πανεύκολη λεμονάδα με λεβάντα.

Αρωματίστε τη λεμονάδα σας με λεβάντα! Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αξιοποιήσετε τις εκπληκτικές φαρμακευτικές ιδιότητες της λεβάντας. Η λεβάντα είναι ένα υπέροχο αρωματικό βότανο που ηρεμεί τις αισθήσεις.

Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το έλαιο ή το άνθος της λεβάντας, ανάλογα με το τι θεωρείτε ότι είναι πιο κατάλληλο για την υγεία και την ευεξία σας.

Δροσιστική λεμονάδα με λεβάντα

  •  1 φλιτζάνι αγνό μέλι
  •  5 φλιτζάνια νερό
  •  ¼ φλιτζάνι αποξηραμένη λεβάντα για μαγειρική χρήση
  •  6 λεμόνια
  •  1 σταγόνα έλαιο λεβάντας

Ρίξτε το μισό νερό σε ένα κατσαρολάκι, βράστε το για λίγο και αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε το μέλι και την αποξηραμένη λεβάντα και αφήστε τα να βγάλουν τα αρώματά τους για περίπου 20 λεπτά. Στραγγίξτε το μείγμα και βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο νερό. Ανακατέψτε καλά. Βάλτε στο ψυγείο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here