Αρχική Top ΝΕΑ Το αστρολογικό προφίλ του Καρκίνου

Το αστρολογικό προφίλ του Καρκίνου

Χαρακτηρίζεται από την ικανότητα ικανοποίησης των συναισθηματικών του αναγκών

Ο Καρκίνος είναι το 4ο ζώδιο του ζωδιακού.
Είναι το πρώτο από τα ζώδια του καλοκαιριού και σηματοδοτεί την αρχή του.
Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Καρκίνου από τις 22 Ιουνίου ως τις 22 Ιουλίου, περίπου.
Το γένος του ζωδίου είναι Θηλυκό και η ποιότητά του Παρορμητική.
Στοιχείο του είναι το Νερό. Κυβερνήτης του Καρκίνου είναι η Σελήνη.
Εδώ, η Σελήνη είναι σε κυριαρχία, ο Δίας βρίσκεται σε έξαρση, ο Κρόνος σε αδυναμία και ο Άρης σε πτώση.

Δυνατότητες Ανάπτυξης

Εδώ εμφανίζεται μια καινούργια αίσθηση σκοπού και πληρότητας, ως αποτέλεσμα των επαφών που πραγματοποιήθηκαν στο προηγούμενο στάδιο. Αυτή η νέα σκοπιμότητα οδηγεί προς την ολοκλήρωση και την κορύφωση σε μετέπειτα στάδια του κύκλου. Ανάπτυξη των συναισθημάτων και της ικανότητας να φροντίζει και να προστατεύει συναισθηματικά τον εαυτό του. Διαύγεια, κίνητρα και δραστηριοποίηση σε ατομική βάση.
 

Γενικά χαρακτηριστικά και Ψυχολογικές τάσεις

Κύρια χαρακτηριστικά του Καρκίνου είναι, η ανθρωπιά, η ευαισθησία, η τρυφερότητα, ο συναισθηματικός πλούτος, η οικογενειακή ζωή, οι συχνές μεταβολές και ανακατατάξεις, η διαίσθηση, αλλά και η υποχωρητικότητα, η ανασφάλεια, η δυσπιστία. Διακατέχεται από έντονη συναισθηματικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής του και όλα τα γεγονότα τον επηρεάζουν εις βάθος. Θέλει να έχει την αποδοχή των άλλων και δεν μένει σε ένα περιβάλλον που δεν αισθάνεται άνετα. Επηρεάζεται πολύ από την γνώμη που έχουν οι άλλοι γι αυτόν και στεναχωριέται ιδιαίτερα όταν τον σχολιάζουν αρνητικά. Οι διαθέσεις του μεταβάλλονται από στιγμή σε στιγμή.
Δεν εμπιστεύεται εύκολα τους άλλους και τους περνάει από κόσκινο για να τους αφήσει να εισβάλλουν στην ζωή του. Έχει γρήγορη αντίληψη και έντονα φιλοσοφικό πνεύμα. Συχνά όμως γίνεται εγωιστής και ευερέθιστος, ενώ σκέφτεται το όφελος που θα έχει από τους άλλους. Αγαπάει την άνεση, την πολυτέλεια, το χρήμα, την ζεστασιά και την οικογένεια. Παρόλα αυτά, έχει συχνά προβλήματα με την οικογένειά του και εμφανίζει στοιχεία προσκόλλησης. Του αρέσουν τα πράγματα αξίας και συλλέγει διάφορα και συχνά σπάνια πράγματα. Η θάλασσα τον ελκύει αρκετά και θέλει να ασχοληθεί με πράγματα που την αφορούν.
Σε μικρή ηλικία περνάει διάφορες διακυμάνσεις μέχρι να καταλήξει τι ακριβώς θέλει να κάνει επαγγελματικά, αλλά όταν αποφασίσει ότι κάτι του ταιριάζει, αφοσιώνεται ολοκληρωτικά και σταθεροποιείται. Είναι πολύ σημαντικό γι αυτόν να κάνει κάτι που τον αντιπροσωπεύει και θεωρεί εξίσου σημαντικές τις συνεργασίες του, γιατί η ανάγκη του να τον αποδέχονται στον χώρο που κινείται είναι μεγάλη. Τελικά καταφέρνει να αποκτήσει την οικονομική ανεξαρτησία που τόσο επιθυμεί, για να αισθανθεί ασφάλεια. Είναι οικονόμος και ξέρει πώς να διαχειρίζεται και να επενδύει σωστά τα χρήματά του.
Η οικονομική του κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί κατά ένα μεγάλο μέρος, από κάποιο κληροδότημα, ενώ πρέπει να προσέχει για να μην εμπλακεί για τέτοιου είδους ζητήματα σε δικαστικές διενέξεις. Στις διαπροσωπικές του σχέσεις είναι πολύ ευαίσθητος, δίνεται ολοκληρωτικά και αγαπάει πολύ βαθιά και αληθινά. Είναι πιστός και ιδιαίτερα περιποιητικός ως σύντροφος, αλλά πληγώνεται πολύ εύκολα συνήθως όταν νιώθει ότι τον παραμελούν. Αν και συχνά αποστρέφεται την έννοια του γάμου, είναι ένα μοιραίο γεγονός για την ζωή του, που συνήθως έχει πολλά να αποκομίσει. Αγαπάει τα παιδιά και όταν αποκτήσει δικά του, βρίσκεται σε μία διαρκή και αδικαιολόγητη ανησυχία και άγχος γι αυτά.

Πνεύμα – Τρόπος Σκέψης: 

Οι Καρκίνοι είναι φοβερά αγχώδεις τύποι. Τις αγωνίες τους τις μεταφέρουν στην τέχνη. Έχουν την τάση να κρατούν τις στεναχώριες τους κλεισμένες μέσα τους, αρνούμενοι να τις κουβεντιάσουν με τους φίλους τους. Η ένταση, που είναι το αποτέλεσμα αυτής της στάσης, αναστατώνει πολύ συχνά το ευαίσθητο πεπτικό τους σύστημα, ως το σημείο μερικές φορές να τους δημιουργεί έλκος. Η δύναμη της φαντασίας τους είναι σημαντική και, ενώ αυτό μπορεί να επιδεινώσει τη ροπή τους στο άγχος, τους χαρίζει ανακούφιση.

Στα θετικά στοιχεία αυτού του ζωδίου συμπεριλαμβάνεται μια εξαίρετη μνήμη. Ο Καρκίνος θυμάται όχι μόνο τα πρώτα παιδικά του χρόνια, αλλά και γεγονότα, ιστορικές χρονολογίες, τα πάντα. Τον διακρίνει επίσης ισχυρή διαίσθηση και τα βασικά ένστικτά του είναι συνήθως υγιή. Έχει ωστόσο μια τάση να μη σκέφτεται ο ίδιο, με τη δική του κρίση, αλλά να αντιγράφει τις ιδέες των άλλων, που αργότερα τις παρουσιάζει σαν δικές του.

Συναισθηματικές Σχέσεις:Medium shot happy couple with coffee in bed | Free Photo

Ο αισθησιασμός μπορεί να δίνει τον τόνο στην ερωτική ζωή του Καρκίνου. Στο σπίτι ωστόσο, η γυναίκα Καρκίνος μπορεί εύκολα να “βουλιάξει” στο νοικοκυριό, πράγμα που δεν την αφήνει να χαρεί τη ζωή, ακόμα κι αν έχει την ευκαιρία. Θα επικαλείται διαρκώς τις δουλειές του σπιτιού για ν αποφεύγει επισκέψεις, ενώ η πραγματική αιτία είναι η φυσική της επιφυλακτικότητα και δειλία. Ο άνδρας Καρκίνος ως σύζυγος είναι στοργικός και προστατευτικός. Αλλά τόσο αυτός, όσο και η γυναίκα Καρκίνος ως σύζυγος, πρέπει να φυλάγονται από τη δυστροπία τους.

Οικογενειακές Σχέσεις:

Ο Καρκίνος είναι από παράδοση το ζώδιο της μητρότητας, αυτή όμως η συγκινητική παράδοση μπορεί να έχει συνέπειες για τα παιδιά, επειδή η μητέρα Καρκίνος έχει την ισχυρή τάση να αρνείται να παραδεχτεί πως τα παιδιά της μεγάλωσαν. “Όχι.. δεν θα το φορέσεις αυτό, σε κάνει πολύ μεγάλο”. Και όταν το παιδί επαναστατήσει, όπως είναι φυσικό, εκείνη θα πει υπεροπτικά. “Α, εγώ δεν έκανα τέτοια πράγματα. Εγώ ήμουν διαφορετική, όλα ήταν διαφορετικά τότε..”

Οι επίμονες προσπάθειες των γονέων Καρκίνων να συγκρατήσουν την οικογένεια ενωμένη μπορεί, αντίθετα, να προκαλέσουν τη διάλυσή της. Οι Καρκίνοι δεν είναι πάντα και αναγκαστικά δεσποτικοί, αλλά βάζουν πριν απ όλα την οικογένεια. Κάθε απόπειρα για εκτροπή από τον “μαγικό” κύκλο τους γεμίζει φρίκη και τρόμο. Δεν πρέπει ωστόσο να υποτιμούμε την υπερβολική αφοσίωση των Καρκίνων στην οικογένεια. Κάτω από ομαλές συνθήκες, αυτό μπορεί ν αποδεχτεί εξαιρετικά ευεργετικό.

Το παιδί Καρκίνος διευθύνεται καλύτερα όταν απευθυνόμαστε στη φυσική του αγάπη για την οικογένειά του. Αντί να το μαλώνουν αυστηρά, οι γονείς του είναι αρκετό να του πουν: “Αυτό που κάνεις με λυπεί πολύ”. Το παιδί τότε θα μεταμεληθεί και τα μάτια του θα βουρκώσουν. Ένα τέτοιο παιδί είναι ευαίσθητο και πληγώνεται πολύ εύκολα. Στο σχολείο επωφελείται από την εξαιρετικά καλή μνήμη, ιδιαίτερα στην ιστορία.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία:

Επιχειρηματίας, νοσοκόμος, εστιάτορας, ξενοδόχος, ψαράς, ναυπηγός, νηπιαγωγός, οικογενειακός σύμβουλος, ναυτικός, αντικαίρ, ιστορικός. Η φύση του Καρκίνου να προστατεύει και η εξαιρετική του μνήμη τον βοηθούν όχι μόνο να προσέχει τα ενδιαφέροντα των πελατών του, αλλά και να θυμάται τα ονόματά τους, τη φυσιογνωμία τους και λεπτομέρειες της προσωπικής τους ζωής. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την ευφυία του, κάνουν τον Καρκίνο ικανότατο επιχειρηματία.Τα 10 επαγγέλματα που διαλέγουν πιο συχνά οι ψυχοπαθείς

Τις ικανότητες αυτές μπορεί να τις εκδηλώνει φροντίζοντας για τους ενοίκους σε ξενοδοχείο ή πανσιόν. Δεν είναι ασυνήθιστο ένα φυσικό ταλέντο του στη μαγειρική και μπορεί μάλιστα να γίνει ένας άριστος αρχιμάγειρας. Δεν αισθάνεται τόσο καλά όμως όταν έχει να κάνει με αταξίες στην κράτηση θέσεων στη σάλα ή με ανωμαλίες στην κουζίνα, τέτοιες εντάσεις μπορεί να τον κρατούν σε αδιάκοπη αγωνία, με αποτέλεσμα πεπτικές διαταραχές. Μια ήρεμη ατμόσφαιρα εργασίας έχει μεγάλη σημασία γι αυτόν.

Υπάρχουν πολλοί Καρκίνοι ιστορικοί (επειδή εκμεταλλεύονται την κλίση τους προς το παρελθόν και την εξαιρετική τους ικανότητα να θυμούνται χρονολογίες και γεγονότα). Η εργασία σε μουσείο είναι χαρά για έναν Καρκίνο που ενδιαφέρεται για την εξέλιξη των πολιτισμών, αισθάνεται ευτυχισμένος με το να ταξινομεί και να καταγράφει τις συλλογές των εκθεμάτων. Κάθε σταδιοδρομία που έχει σχέση με τη θάλασσα είναι επίσης θετική γι αυτόν. Στο χόμπι πρέπει να υπάρχει και κάποιο είδος συλλογής αντικειμένων. Όσο για τα σπορ, αισθάνεται ιδιαίτερη έλξη για το κολύμπι και τις καταδύσεις.

Στοιχείο: Αέρας 
Θετικά Χαρακτηριστικά: Συναισθηματικός, προστατευτικός, διαισθητικός, εφευρετικός γεμάτος καλοσύνη και ευαισθησία. Με δυνατή φαντασία. Διαθέτει ισχυρό μητρικό ή πατρικό ένστικτο, φροντίζει για τα παιδιά και είναι προστατευτικός αλλά και επιφυλακτικός. Διακατέχεται από εγκράτεια, επινοητικότητα, πνεύμα οικονομίας και πλούσια αισθήματα.
Αρνητικά Χαρακτηριστικά: Υπερσυναισθηματικός και υπερευαίσθητος με εύθικτη, ευερέθιστη ιδιοσυγκρασία. Ιδιότροπος, δύσθυμος, εύκολος σε μεταπτώσεις (ευμετάβλητος)  Σκληρή όψη που κρύβει αδύνατο χαρακτήρα. Τάση προς τον ναρκισσισμό, μνησικακία. Άστατος.
Κυρίαρχος πλανήτης: Σελήνη
Σύμβολο: Κάβουρας
Απόφθεγμα: Νιώθω
Λίθοι:  Μαργαριτάρι
Χρώματα: Παλ χρώματα, λευκό, εκρού
Ευαίσθητα σημεία του σώματος:  Στήθος, στέρνο, πεπτικό σύστημα, δέρμα
Ταιριάζει με:  Ιχθύες, Σκορπιό, Υδροχόο
Γνωστοί Καρκίνοι:  Ιούλιος Καίσαρας, Κάθλιν Τέρνερ, Μέριλ Στριπ, Νέλσον Μαντέλα, Μάικ Τάισον, Μπίλ Κόσμπι, Τζορτζ Όργουελ, Ρέμπραντ, Πριγκίπισσα Νταϊάνα, Περλ Μπακ 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Άρθρα

Ο Ερντογάν καταστρέφει το τέμενος αλ-Άκσα με την...

Naram Sargon (Συρία) 2020/07/11 Το να γράφω με αίσθημα δικαιοσύνης για τον εχθρό είναι ένα από τα χόμπι μου, γιατί σέβομαι τον εαυτό μου και το...

Εκατοντάδες “κάτοικοι” του Ελληνικού πρέπει να φύγουν-Αλεπούδες-χελώνες-σκατζοχοιράκια-γάτες και...

Τα χρόνια που το παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό είχε αφεθεί στην εγκατάλειψη, εκατοντάδες ζώα είχαν βρει εκεί καταφύγιο. Τώρα, ήρθαν οι μπουλντόζες, σηματοδοτώντας την έναρξη των...

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς συζήτησαν...

Πρόκληση Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να...

Προκλητικός για ακόμη μια φορά εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας. Ο...

Θεσσαλονίκη: Σε επίπεδα lockdown η ανίχνευση κοροναϊού στα...

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη. Αιτία, φυσικά, ο κοροναϊός αλλά όχι κάποιο κρούσμα… Στα επίπεδα των τελευταίων ημερών του Απριλίου, όταν δηλαδή είχαμε… μπει σε καραντίνα, καταγράφεται η...