Αρχική Top ΝΕΑ Στον αστερισμό του Υδροχόου (20 Ιανουαρίου - 19 Φεβρουαρίου)

Στον αστερισμό του Υδροχόου (20 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου)

Παγκοσμιοποίηση, η δύναμη της κατανόησης.

Θετικά Χαρακτηριστικά

Ανθρωπιστής, ανεξάρτητος. Φιλικών διαθέσεων, πρόθυμος. Προοδευτική αντίληψη, πρωτότυπος, εφευρετικός, ερευνητικός. Μεταρρυθμιστικό πνεύμα. Πιστός, αφοσιωμένος. Ιδεαλιστής.

Αρνητικά Χαρακτηριστικά

Άστατος, εκκεντρικός. Πνεύμα στασιαστικό και αντιλογίας. Αδιάκριτος. Άκαμπτος στις απόψεις του. Έχει ανησυχίες και φόβους. Ροπή προς τη διαστροφή, ακραίος αντικομφορμιστής.

Δυνατότητες Ανάπτυξης

Μέσω της πνευματικής του δημιουργικότητας και της επινοητικότητας. Της ικανότητας μέσω της συγκροτημένης  εργασίας, να επιτυγχάνει στόχους προς όφελος της κοινότητας υιοθετώντας τις δομές της.

Γενικά χαρακτηριστικά και Ψυχολογικές τάσεις

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Ζωδίου, είναι ο ανθρωπισμός, η ελευθερία, η εκκεντρικότητα, η επανάσταση, η αντίδραση εναντίον σε κάθε περιορισμό, το προοδευτικό μυαλό, η καινοτομία. Οξύ φιλοσοφικό και εφευρετικό πνεύμα από την φύση του, πολλές φορές φτάνει στα όρια της μεγαλοφυΐας (αρρωστημένη). Σταθερός μόνο μέσα στην μεγάλη του αστάθεια και ασάφεια.

Θέλει να είναι ανεξάρτητος, αγαπάει πολύ την ελευθερία του και δεν επιτρέπει σε κανέναν και τίποτα να του περιορίσει τα όρια.

Λατρεύει τους φίλους του και έχει συνήθως πολλούς, κυρίως άτομα μεγάλης επιρροής που μπορούν να τον στηρίξουν, ενώ ο ίδιος κάνει τα πάντα γι αυτούς.
Είναι συνήθως η ψυχή της παρέας και η ανεξέλεγκτη κοινωνικότητά του, τον γεμίζει με πολλές γνωριμίες, που αργότερα θα του φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.
Καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον αντάξιό του και να συμβαδίζει με την προσωπικότητά  του.

Είναι η πληρέστερη αρμονία που μπορεί κάποιος να συναντήσει, ανάμεσα στη διανόηση και τη διαίσθηση.
Η ισχυρογνωμοσύνη, η ιδιορρυθμία και η αλαζονεία του, συχνά τον κάνουν αντιπαθή. Δίνει στις ιδέες του μεγάλη έμφαση και παραγκωνίζοντας όλες τις άλλες, και καταλήγει να γίνει δογματικός και δυσκολοπροσάρμοστος σε ιδέες όχι δικές του.

Προκειμένου να επιτύχει  ένα στόχο, είναι υπομονετικός και καρτερικός και παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που παρουσιάζονται καταφέρνει με την σταθερότητά του να τα υπερνικήσει. Οι διαπροσωπικές του σχέσεις είναι  ασταθείς. Αν και τα συναισθήματα του   είναι συχνά βαθιά, δεν τα εκδηλώνει,  μ’ αποτέλεσμα να δείχνει απόμακρος και αδιάφορος. Αν όμως αισθανθεί πραγματική αγάπη μένει σταθερός και κάνει οικογένεια. Ο σύντροφός του πρέπει να σέβεται την απεριόριστη ελευθερία του.

Η κοινωνική του θέση είναι συχνά ευμετάβολη, λόγου του συχνού και μεγάλου ρίσκου που τολμά να παίρνει. Οι ατομικές του ενέργειες τον κάνουν να κατορθώνει το ακατόρθωτο και οι συμβουλές σημαντικών προσώπων τον βοηθούν να αποφύγει τις κακοτοπιές και να στοχεύει στην κορυφή. Αν και δεν τον απασχολούν τα υλικά αγαθά,  έχει οικονομικές απώλειες που τις προκαλεί το περιβάλλον του, φίλοι, σχέσεις κ.λ.π. Κατά κανόνα ο Υδροχόος αποκτά υλική ανεξαρτησία, μόνο από τις έξυπνες ιδέες του και την επιμονή του.

Πνεύμα – Τρόπος Σκέψης

Ο Υδροχόος αδιαφορεί για το τι σκέφτονται οι άλλοι και ούτε ενδιαφέρεται να σχηματίσει γνώμη για τη συμπεριφορά τους. Δεν του λείπει βέβαια η φαντασία, η σκέψη συχνά προπορεύεται από την εποχή του και είναι ολοκάθαρη, ορθολογική και διορατική. Το πιθανότερα είναι ότι έχει επίσης ένα πλατύ πνεύμα, αν και μερικές φορές αυτό ζημιώνεται με την επίδειξη αδιαφορίας. Αδιαφορώντας για το πώς σκέφτονται οι άλλοι, ο Υδροχόος δεν αφήνει να επικρατήσουν οι απόψεις τους. Το πνεύμα του είναι επιστημονικά διαμορφωμένο, προσεγγίζει τα προβλήματα με αναλυτικό τρόπο. Μπορεί όμως να μην είναι επιστήμονας, μ όλο που πολλοί Υδροχόοι είναι.

Συναισθηματικές Σχέσεις

Ο Υδροχόος, όταν είναι παντρεμένος, έχει ανάγκη να διατηρεί ένα μέρος της ανεξαρτησίας του, ακόμα κι αν υπάρχουν μικρά παιδιά στην οικογένεια. Αυτό επιβάλλει μεγάλο βαθμό κατανοήσεως και ανοχής από τον (ή την) σύζυγο, επειδή δεν είναι συνετό να δοθεί σ ένα Υδροχόο η εντύπωση ότι έχει πιαστεί σε παγίδα. Γενικά, αυτό δεν κάνει εύκολη την οικογενειακή ζωή και είναι ίσως αλήθεια ότι οι Υδροχόοι αισθάνονται καλύτερα όταν ζουν μόνοι και είναι ελεύθεροι. Ένας καλός γάμος όμως με Υδροχόο είναι εξαιρετικά σταθερός, ο Υδροχόος είναι πολύ πιστός και αφοσιωμένος σύζυγος, αν και ο αδιάφορος χαρακτήρας του γίνεται αφορμή φιλονικιών.

Οικογενειακές Σχέσεις

Ο Υδροχόος θέλει να είναι και το παιδί του το ίδιο ανεξάρτητο όπως αυτός και θα ενθαρρύνει τις πιο σύγχρονες μεθόδους για την εκπαίδευσή του. Μπορεί επίσης να επιχειρήσει να του μεταβιβάσει τη δική του πείρα, για να το κάνει να ωριμάσει πιο γρήγορα. Συζητάει ελεύθερα πάνω σε όλες τις αντιρρήσεις των παιδιών του και δεν του είναι δύσκολα να διατηρεί στενή επαφή μαζί τους. Ίσως να μην είναι πρόθυμος ν’ αλλάξει τις δικές του αντιλήψεις, αλλά ενδιαφέρεται πάντα να γνωρίζει πως σκέφτονται τα παιδιά του. Είναι καλός φίλος μαζί τους και πολύ λογικός. Μπορεί να φαίνεται κάπως “ιδανικός” και εξωπραγματικός τύπος, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως του λείπει η αληθινή αγάπη. Αν άλλα μέλη της οικογένειας δείχνουν πιο γνήσια αγάπη, ο Υδροχόος πατέρας αισθάνεται πως σε κάτι υστερεί στις σχέσεις του με τα παιδιά του. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν δημιουργεί σκηνές, αυτό είναι ασυμβίβαστο με τον χαρακτήρα του. Ο νεαρός Υδροχόος είναι γενικά έξυπνος και πρέπει να ενθαρρυνθεί ν αναπτύξει τη φυσική του εφευρετικότητα όσο γίνεται νωρίτερα. Ιδιαίτερα τον θέλγουν τα όργανα της χημείας, όπως και τα βιβλία σχετικά με την αστρονομία. Μπορεί να έχει κλίση στη μουσική και να θέλει να μάθει κάποιο ασυνήθιστο όργανο, φλάουτο, λ.χ. Μαθαίνει εύκολα και η βαθμολογία του σχολείου πρέπει να τον ενθαρρύνει. Ίσως να τον διακρίνει η προχειρότητα στη μελέτη και πρέπει να βοηθηθεί να εργάζεται κανονικά. Όπως κι ο ενήλικος Υδροχόος, έχει προσωπική ακτινοβολία και ίσως και τάση προς την αυταρχικότητα.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Φυσικός επιστήμονας, συγγραφέας, φιλάνθρωπος, κοινωνιολόγος, αστρολόγος, αστρονόμος, αρχαιολόγος, εργάτης βιομηχανίας (ιδιαίτερα τηλεόρασης), ακτινολόγος, εφευρέτης. Επίσης σταδιοδρομία στην πολεμική αεροπορία ή προσφορά εργασίας για σκοπούς του Ο.Η.Ε. Η ανεξαρτησία, η πρωτοτυπία και η εφευρετικότητα πρέπει να χρησιμοποιηθούν από τον Υδροχόο, για να είναι ευτυχισμένος στην εργασία του. Μια μονότονη εργασία του είναι ανυπόφορη. Τις αρετές αυτές τις αξιοποιεί καλύτερα σε ανθρωπιστικούς σκοπούς, και το πιθανότερα είναι οι σκοποί του ΟΗΕ, μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του για τη βελτίωση της ζωής καθυστερημένων λαών. Είναι ικανός βέβαια και για μονότονη και άχαρη εργασία, αλλά θα πάει χαμένος σ αυτήν. Όταν βρει τον δρόμο του, είναι ικανός για σπουδές επινοήσεις και εκτελεί την κάθε εργασία με πρωτότυπο τρόπο. Είναι γεννημένος επιστήμονας και αφοσιώνεται συχνά είτε σε κάτι νέο και σύγχρονο, διαστημικά προγράμματα, βιοχημεία ή ίσως στη νεώτερη αστρονομική τεχνολογία, είτε σε κάτι που αφορά το απώτατο παρελθόν, όπως η αρχαία ιστορία ή η έρευνα στην προϊστορία του ανθρώπου. Αν είναι άνθρωπος του θεάτρου, προσελκύεται από τα πιο πρωτοποριακά του ρεύματα. Ο Υδροχόος μπορεί να χρησιμοποιεί την εφευρετικότητά του και την επιστημονική του κλίση κατά τον ελεύθερο χρόνο του. Του αρέσει ίσως να εκπαιδεύεται σε πτήσεις με αεροπλάνο ή να οργανώνει αρχαιολογικές ανασκαφές.

Στοιχείο: Αέρας

Προτερήματα: Ανεξάρτητος,  φιλικός, τίμιος, εφευρετικός

Μειονεκτήματα: Πεισματάρης, απρόβλεπτος, απόμακρος, ασταθής

Κυρίαρχος πλανήτης: Ουρανός

Σύμβολο: Νεροκουβαλητής

Απόφθεγμα: Αγαπώ την ελευθερία

Λίθοι: Ακουαμαρίνα

Χρώματα: Οι αποχρώσεις του νερού, μπλε, τιρκουάζ

Ευαίσθητα σημεία του σώματος: κυκλοφορικό σύστημα, αγκώνες, κνήμη

Φυτά: Ορχιδέα, μηλιά, πορτοκαλιά

Ταιριάζει με: Κριό, Διδύμους, Ζυγό

Γνωστοί Υδροχόοι: Αντρέας Παπανδρέου, Πλασίντο Ντομίνγκο, Λόρδος Βύρωνας, Μπαρίσνικοφ, Βιρτζίνια Γουλφ, Μότσαρτ, Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ, Κολέτ, Άννα Πάβλοβα,
Ναστάζια Κίνσκι, Τζίνα Ντέιβις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Άρθρα

Το «Πρόγραμμα αυτοπεποίθησης» για άμυνα και οικονομία

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε εξοπλιστικό πρόγραμμα- μαμούθ ως απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας, 12 βήματα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κοροναϊού στην οικονομία με...

Η μετάδοση του κοροναϊού μπορεί να ελεγχθεί αποτελεσματικά

Καθώς η κατάσταση του κοροναϊού συνεχίζει να κλιμακώνεται, αναρωτιόμαστε όλοι τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε για να προστατευθούμε. Κοινωνική αποστασιοποίηση(lockdown)? Check. Πλύσιμο χεριών? Check. Απολύμανση;...

Ακάρ: Να σωπάσει η Ελλάδα, για να μην...

Νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας, από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Μεταξύ άλλων είπε πως οι Έλληνες θα πρέπει να σωπάσουν, για...

Οι φωτιές της Μόρια απαιτούν απελάσεις

Παρελθόν αποτελεί το ΚΥΤ της Μόριας μετά τις φωτιές που το κατέστρεψαν ολοσχερώς. Νέες εστίες ξεπήδησαν και το μεσημέρι της Πέμπτης, αποτελειώνοντας ό,τι είχε απομείνει. Επί...

Δημήτρης Βέλλης – “Αγάπησε Με Αν Τολμάς”

Ο Δημήτρης Βέλλης μετά την επιτυχία του με το τραγούδι "Αγγελε Μου" του Πάνου Ψάλτη, έρχεται αυτή τη φορά με ένα δικό του τραγούδι. Το...