Αρχική Top ΝΕΑ Στον Αστερισμό των Διδύμων (21/5 έως 21/6)

Στον Αστερισμό των Διδύμων (21/5 έως 21/6)

Νοητική αντίληψη και συντονισμός (λογική σκέψη)

Ο Δίδυμος είναι το 3ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το τρίτο από τα ζώδια της άνοιξης και σηματοδοτεί το τέλος της. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο των Διδύμων από τις 21 Μαΐου ως τις 21 Ιουνίου, περίπου.
Το γένος του ζωδίου είναι Αρσενικό και η ποιότητά του Μεταβλητή.
Στοιχείο του είναι ο Αέρας.
Κυβερνήτης των Διδύμων είναι ο Ερμής. Εδώ, ο Ερμής βρίσκεται σε κυριαρχία,  ο Δίας είναι σε αδυναμία και ο Ποσειδώνας σε έξαρση.

Δυνατότητες Ανάπτυξης

Ενέργεια = άμεσο περιβάλλον.  Αναπτύσσει  την ικανότητα του συντονισμού  των δραστηριοτήτων του.
Ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και της λογικής σκέψης ώστε να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον μέσω της νόησης. Η ικανότητα μάθησης, σύνθεσης και μεταβίβασης πληροφοριών. Η ανάπτυξη του διανοητικού και του σωματικού συντονισμού.

Γενικά χαρακτηριστικά και Ψυχολογικές τάσεις

Κύρια χαρακτηριστικά του ζωδίου είναι, η εξυπνάδα, η ζωηράδα, η ομιλητικότητα, η ευελιξία, η πειστικότητα και η εξαιρετική αντίληψη, η ανυπομονησία για να μάθει πράγματα, η λογική σκέψη, οι κυμαινόμενες διαθέσεις, η αγάπη για την αλλαγή, τα ταξίδια και τα καινούργια πράγματα. Δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ικανότητα της επικοινωνίας καθώς και στις επαφές που μπορεί να έχει με τους άλλους ανθρώπους και δεν μπορεί να ζήσει ούτε λεπτό, χωρίς αυτά. Έχει μια ιδιαίτερη ικανότητα να απορροφά οτιδήποτε τον ενδιαφέρει, είναι ευαίσθητος και έχει ένα ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο πνεύμα.
Είναι πολυμήχανος, συχνά ανακατεύεται με πολλά και διασκορπίζεται σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αφήνοντας πολλά από αυτά στη μέση. Είναι ιδιαίτερα προσαρμοστικός και αυτό τον κάνει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες μπορεί, συναναστρέφεται με διάφορους ανθρώπους και μαθαίνει πολλά από αυτούς. Θέλει διαρκώς να αλλάζει τα γεγονότα και τις καταστάσεις γύρω του, είναι πάντα ανοιχτός στις νέες ιδέες και προσθέτει συνεχώς νέα πρόσωπα και στοιχεία στην καθημερινή του ζωή, η οποία έχει συνεχείς ανακατατάξεις. Παράλληλα έχει μια νεανικότητα που αυξάνεται αντί να μειώνεται με το πέρασμα των χρόνων και πάντα δείχνει νεότερος απ’ ότι είναι.
Ερευνά τα πράγματα και τις καταστάσεις που τον απασχολούν, με κάθε λεπτομέρεια και πάντα βρίσκει λύση σε όλα τα προβλήματα τα δικά του και των άλλων, με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο και εφευρετικό τρόπο. Μαθαίνει πολύ εύκολα και η νοητική ευστροφία του χρειάζεται διαρκή επιμόρφωση, γιατί έχει μια γενικότερη δίψα για γνώση και διάβασμα που δεν σταματάει ποτέ.
Το δύσκολο γι αυτόν πάντα βρίσκεται στο να προσηλώσει την προσοχή του σε κάτι και όταν το κάνει αυτό δεν πρέπει να το αφήσει στην μέση, για κάτι άλλο που θα προκύψει στην πορεία.
Η πλούσια επιχειρηματολογία του δεν τον αφήνει ποτέ ακάλυπτο και είναι ετοιμόλογος σε πολύ μεγάλο βαθμό κάθε  στιγμή. Αγαπάει ιδιαίτερα τα αδέρφια και τους φίλους του και έχει πολύ στενές επαφές μαζί τους, ενώ πάντα υπάρχει μια αναπάντεχη βοήθεια από αυτούς τις δύσκολες στιγμές του.
Στις διαπροσωπικές του σχέσεις είναι πολύ εκφραστικός, μοιάζει ψυχρός και έχει ανάγκη από εγκεφαλική επικοινωνία πριν ξεκινήσει οτιδήποτε. Πολύ σπάνια ελκύεται ή προχωράει παρακάτω αν δεν μιλάει την ίδια γλώσσα με τον άνθρωπο που έχει απέναντί του. Ικανοποιείται πολύ δύσκολα από μία σχέση, δεν μπορεί εύκολα να είναι πιστός και συχνά δημιουργεί διπλές καταστάσεις. Αγαπάει όμως πολύ τα παιδιά · όπως άλλωστε και όλους τους νέους ανθρώπους – και μπορεί να δημιουργήσει οικογένεια, μόνο και μόνο γι αυτό. Δεν μπορεί όμως να στερηθεί εύκολα την ελευθερία του, ιδιαίτερα σε επίπεδο πνεύματος και η ανία μπορεί να τον σκοτώσει.

Πνεύμα – Τρόπος Σκέψης

Ο Δίδυμος ασχολείται με πολλές μαζί δραστηριότητες και μπορεί μάλιστα να έχει διάφορες παράλληλες απασχολήσεις σε όλη του τη ζωή. Θα πρέπει όμως να προσπαθήσει να διαλέξει έναν ή δύο τομείς όπου ν αφιερώσει τη ζωή του. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος, αν το πνεύμα του Διδύμου δεν πάρει τη σωστή διαμόρφωση και κατεύθυνση, να στραφεί προς τη δολιότητα, την προσποίηση και την απάτη.

Συναισθηματικές Σχέσεις

Οι Δίδυμοι δεν είναι υπερβολικά αισθηματικοί. Μπορεί ωστόσο ο Δίδυμος να εκδηλώνεται ικανοποιητικά στον έρωτα, και τα ερωτικά γράμματά του να αξίζει να τα κρατάει κανείς. Η τάση του για φλερτ, μπορεί να τροφοδοτεί με ζωντάνια έναν ερωτικό δεσμό ή ακόμη και τον γάμο.

Οικογενειακές Σχέσεις

Ο Δίδυμος μπορεί να γίνει θαυμάσιος πατέρας ή μητέρα. Τα πλατιά του ενδιαφέροντα θα γεννήσουν και θα ενθαρρύνουν ανάλογα ενδιαφέροντα και στα παιδιά του. Θα φροντίζει να έχει το παιδί του άφθονα βιβλία, θα το παρακινεί να διαβάζει πολύ και το κάθε τι, από μικρή ηλικία. Η δική του τάση προς την επιχειρηματολογία και τον αντίλογο θα ενισχύσει μια παρόμοια στάση και στο παιδί του.

Το παιδί Δίδυμος έχει ανάγκη από άφθονα πνευματικά κίνητρα και θα “καταβροχθίζει” βιβλία και ιδέες όπως οι φίλοι του καταβροχθίζουν γλυκίσματα. Χρειάζεται όμως προσοχή στην τάση του Διδύμου να παίρνει τα πράγματα επιφανειακά, πρέπει να ενθαρρύνεται να αποτελειώνει κάτι που αρχίζει (είναι πολύ ευχάριστο πάντα ν αρχίζει κανείς ένα καινούργιο παιχνίδι, ένα καινούργιο χόμπι, άλλο τόσο όμως είναι ανιαρό να το ολοκληρώνει). Η νευρικότητα ή η ψυχική ένταση πρέπει να επισημαίνεται νωρίς, για να καταπολεμηθεί έγκαιρα.

Η πειθαρχία κάθε άλλο παρά ενθουσιάζει τους Διδύμους και το παιδί είναι φυσικό να αντιπαθεί την πειθαρχία του σχολείου, προπάντος αν οι δάσκαλοι επιχειρούν να του επιβάλουν σιωπή. Σχολεία που είναι γνωστά για την αυστηρή πειθαρχία τους πρέπει ν αποφεύγονται. Το παιδί Δίδυμος είναι κατά κανόνα λογικό, φτάνει να το κατανοούν. Ο εξαναγκασμός προκαλεί την αρνητική επίδρασή του. Το πνεύμα του χρειάζεται βέβαια τιθάσευση και πειθάρχηση, αλλά είναι πάντα ζωηρό και άγρυπνο.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Δημοσιογράφος, εκφωνητής ραδιοφώνου, σχολιαστής, δάσκαλος, καθηγητής, συγγραφέας, γλωσσομαθής, γραμματέας, πράκτορας ταξιδίων, οδηγός, περιοδεύον εμπορικός αντιπρόσωπος, υπάλληλος καταστήματος, εργάτης σε ελαφρές χειρωνακτικές εργασίες ή τεχνίτης, τηλεφωνητής, ταχυδρομικός υπάλληλος, ναυτικός. Η δημοσιογραφία (στα έντυπα, στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση) είναι ένα επάγγελμα φυσικό για τους Διδύμους, που ανταποκρίνεται όχι μόνο στην κλίση τους στις ξένες γλώσσες και στην επικοινωνία, αλλά και στην ανάγκη τους για ποικιλία και αλλαγή.

Υπάρχουν όμως και άλλες σταδιοδρομίες κατάλληλες για έναν Δίδυμο, η ευφράδειά του και η αγάπη του στα ταξίδια τον κάνει έναν πολύ καλό περιοδεύοντα εμπορικό αντιπρόσωπο, για παράδειγμα. Μπορεί επίσης να γίνει ένας εξαίρετος εκπαιδευτικός, αφού οι Δίδυμοι, όπως είναι γνωστό, είναι το πιο εκσυγχρονισμένο ζώδιο, πράγμα που τον κάνει ικανό να παρακολουθεί τα πιο σύγχρονα ενδιαφέροντα των μαθητών του. Είναι φανερό ότι ένας Δίδυμος πρέπει να προσπαθεί ν αποδεσμεύεται από κάθε απασχόληση που τον δένει αποκλειστικά με ένα ορισμένο περιβάλλον και από κάθε εργασία που είναι ανιαρή και μονότονη.

Πρέπει πάντα να πλαταίνει τα ενδιαφέροντά του και να επιδίδεται σε νέες διαρκώς μελέτες (οι ξένες γλώσσες έχουν ένα θέλγητρο πάντα γι αυτόν). Από σωματική άποψη, είναι γενικά λεπτός, νευρώδης και ευκίνητος. Η σωματική άσκηση πρέπει να εξισορροπεί τις πνευματικές του επιδόσεις, αλλά πρέπει να διαλέγει “ελαφρά” σπορ, ξιφασκία, σκι, τοξοβολία, τένις.

Στοιχείο: Αέρας 
Προτερήματα: Προσαρμοστικός, πνευματώδης,  επικοινωνιακός, δραστήριος
Μειονεκτήματα: Νευρικός, επιφανειακός, ασυνεπής, αδιάκριτος
Κυρίαρχος πλανήτης: Ερμής
Σύμβολο: Οι δίδυμοι
Απόφθεγμα: Επικοινωνώ
Λίθοι: Κρύσταλλο των Πάγων(Χαλαζίας)
Χρώματα: Κίτρινο, απαλό πράσινο
Ευαίσθητα σημεία του σώματος: Χέρια, ώμοι, νευρικό σύστημα, άνω αναπνευστικό σύστημα
Φυτά: Λεβάντα, κρίνοι, μυρτιά, φτέρη
Ταιριάζει με: Παρθένο, Ζυγό, Τοξότη, Υδροχόο
Γνωστοί Δίδυμοι:
 Βασίλισσα Βικτωρία, Άννα Φρανκ, Χένρι Κίσινγκερ, Μέριλυν Μονρόε, Ζακ-Υβ Κουστό, Τζούντι Γκάρλαντ, Πολ Γκογκέν, Τσε Γκεβάρα, Τζον Γουέιν, Σερ Αρθουρ Κόναν Ντόιλ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Άρθρα

Ο Ερντογάν καταστρέφει το τέμενος αλ-Άκσα με την...

Naram Sargon (Συρία) 2020/07/11 Το να γράφω με αίσθημα δικαιοσύνης για τον εχθρό είναι ένα από τα χόμπι μου, γιατί σέβομαι τον εαυτό μου και το...

Εκατοντάδες “κάτοικοι” του Ελληνικού πρέπει να φύγουν-Αλεπούδες-χελώνες-σκατζοχοιράκια-γάτες και...

Τα χρόνια που το παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό είχε αφεθεί στην εγκατάλειψη, εκατοντάδες ζώα είχαν βρει εκεί καταφύγιο. Τώρα, ήρθαν οι μπουλντόζες, σηματοδοτώντας την έναρξη των...

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς συζήτησαν...

Πρόκληση Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να...

Προκλητικός για ακόμη μια φορά εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας. Ο...

Θεσσαλονίκη: Σε επίπεδα lockdown η ανίχνευση κοροναϊού στα...

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη. Αιτία, φυσικά, ο κοροναϊός αλλά όχι κάποιο κρούσμα… Στα επίπεδα των τελευταίων ημερών του Απριλίου, όταν δηλαδή είχαμε… μπει σε καραντίνα, καταγράφεται η...