Αρχική Συνταγές Γλυκά Σπιτικά παγωτά βανίλιας με μπισκότα και επικάλυψη σοκολάτας

Σπιτικά παγωτά βανίλιας με μπισκότα και επικάλυψη σοκολάτας

Fair Notice – Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος της ιστοσελίδας μας www.starvoice.gr απαγορεύουμε ρητώς από 2/4/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Φτιάξτε μόνοι σας το δικό σας σπιτικό παγωτό βανίλιας με μπισκότα και επικάλυψη σοκολάτας !!! Νόστιμα ατομικά παγωτάκια για να απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας !!!

Θα χρειαστείτε

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί εβαπορέ γάλα
  • 230 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 16 μπισκότα σοκολατένια της αρεσκείας σας
  • 4 κουβερτούρες των 125 γρ. κομμένες σε κομματάκια

Βήματα Εκτέλεσης

  1. Παίρνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 24Χ24cm περίπου και το καλύπτετε με μεμβράνη που να προεξέχει από τα τοιχώματα τουλάχιστον 10 εκ. περιμετρικά.
  2. Με μίξερ χειρός  χτυπάτε για 5΄ τη κρέμα γάλακτος να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Λίγο λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα  και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια παχιά κρέμα. Προσθέτετε τη βανίλια και σταδιακά,σιγά σιγά το εβαπορέ χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ. Βάζετε το παγωτό μας στη κατάψυξη στο μπολ που το έχετε χτυπήσει.
  3. Ψιλοκόβετε στο multi (χονδροκομένα, προσοχή μη γίνουν σκόνη) ή στο χέρι τα μπισκότα σε κομματάκια. Σε μισή ώρα από τη στιγμή που βάλατε το παγωτό στη κατάψυξη το βγάζετε το  ξαναχτυπάτε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5΄, σε δυνατή ταχύτητα. Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε τα κομματιασμένα μπισκότα και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα του παγωτού.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι και απλώστε το με τη μαρίζ. Το σκεπάζετε με τη μεμβράνη και πατήστε πάνω στην επιφάνεια του παγωτού, με τη βοήθεια του κάτω μέρους ενός κατσαρολιού μέχρι να πετύχετε ένα ομοιόμορφο στρώμα.cookies_cream_2
  5. Βάζετε το παγωτό στη κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Μόλις παγώσει το παγωτό το βγάζετε από τη κατάψυξη και το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους προτίμησής σας.
  6. Κόβετε κομματάκια τις κουβερτούρες και τις λιώνετε μπεν μαρί [προσέξτε μη πέσει νερό μέσα στη σοκολάτα].ψυγείου συνταγές Παγωτό μπισκότα κουβερτούρα επιδόρπια γλυκά με σοκολάτα γλυκά βανίλια
  7. Μόλις λιώσει η σοκολάτα βγάζετε από το μάτι τη κατσαρόλα και το παγωτό από τη κατάψυξη. Με ένα πιρούνι και με  τη βοήθεια μιας σπάτουλας, δουλεύοντας γρήγορα, περιχύνετε τη σοκολάτα στα κομμάτια του παγωτού και τα τοποθετείτε σε ταψάκι με λαδόχαρτο. Τα καταψύχετε και μετά από 1 περίπου ώρα τυλίγετε με αλουμινόχαρτο τη βάση τους για να τα πιάνετε εύκολα και τα απολαμβάνετε.ψυγείου συνταγές Παγωτό μπισκότα κουβερτούρα επιδόρπια γλυκά με σοκολάτα γλυκά βανίλια cookies_cream_5

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Άρθρα

Μήνυση κατά της Google για παραβίαση του απορρήτου...

Μήνυση κατά της Google κατατέθηκε την Τρίτη σε μια προτεινόμενη αγωγή με την οποία η εταιρεία κατηγορείται ότι παραβίασε το απόρρητο εκατομμυρίων χρηστών της,...

Έκλειψη παρασκιάς Σελήνης το βράδυ της Παρασκευής, ορατή...

Μία έκλειψη παρασκιάς Σελήνης θα συμβεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου, ένα φαινόμενο κατά το οποίο το φεγγάρι περνάει μέσα από την παρασκιά της Γης, δηλαδή το...

LIVE: Η παρουσίαση της καμπάνιας για τον ελληνικό...

Δείτε σε απευθείας μετάδοση την παρουσίαση της καμπάνιας του ελληνικού τουρισμού για το 2020. Την παρουσίαση ανοίγει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. https://youtu.be/8tkdAYsJTqg  

Προσωπικός Αριθμός: Τέλος για το ΑΦΜ – Τι...

Στον Προσωπικό Αριθμό αναφέρθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (03/06) στον ΣΚΑΪ, όπου εξήγησε ότι θα θα αποτελεί τον αριθμό της ταυτότητας μας και...