Αρχική Top ΝΕΑ Σπιτικά νιόκι με σάλτσα ντομάτας

Σπιτικά νιόκι με σάλτσα ντομάτας

Τα νιόκι είναι ζυμαρικό φτιαγμένο με πατάτα, μπορεί να ακούγεται πολύπλοκο αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι η πιο εύκολη συνταγή που έχετε φτιάξει!!! Τα υλικά είναι ίδια με τα σπιτικά μακαρόνια μόνο που εδώ προσθέτουμε πατάτα και ελαττώνουμε την δόση από το αλεύρι. Είναι σημαντικό να προσέξουμε την ποσότητα του αλευριού για να μην μειώσουμε την λεπτή ιδιαίτερη γεύση της πατάτας.

Θα χρειαστείτε

Για τα νιόκι

  • 500 γρ. πατάτες
  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 75 γρ. παρμεζάνα
  • 150-200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., και επιπλέον για τη ζύμη

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 ντομάτες
  • 100 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. βασιλικό

Βήματα εκτέλεσης

Για τα νιόκι

  • Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε για 15 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε να αφυδατωθούν καλά. Ιδανικά αφήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και πιέζουμε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για τον πουρέ μέχρι να σπάσουν.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους, πιπέρι, την παρμεζάνα, 150 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη. Η ζύμη είναι αρκετά κολλώδης. Αν είναι πολύ ρευστή προσθέτουμε μέχρι 50 γρ. περισσότερο αλεύρι.
  • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Απλώνουμε μια λωρίδα από το μείγμα πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε σε νιόκι 1 εκ. Φροντίζουμε να απλώσουμε αλεύρι σε όλη την επιφάνεια από τα νιόκι.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε αλάτι και τα νιόκι σε δόσεις. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια τότε είναι έτοιμα και αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε σε νερό με πάγο για να σταματήσει ο βρασμός τους. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τα σουρώσουμε, να βάλουμε ελαιόλαδο και να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το νερό, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.
  • Τοποθετούμε άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε τα νιόκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτουμε βασιλικό, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και βασιλικό.

Και όπως πάντα ο Άκης Πετρετζίκης κάνει τα μαγικά του στο βίντεο με αναλυτικές οδηγίες για να μην πάει τίποτα λάθος στην εκτέλεση της συνταγής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Άρθρα

Ο Ερντογάν καταστρέφει το τέμενος αλ-Άκσα με την...

Naram Sargon (Συρία) 2020/07/11 Το να γράφω με αίσθημα δικαιοσύνης για τον εχθρό είναι ένα από τα χόμπι μου, γιατί σέβομαι τον εαυτό μου και το...

Εκατοντάδες “κάτοικοι” του Ελληνικού πρέπει να φύγουν-Αλεπούδες-χελώνες-σκατζοχοιράκια-γάτες και...

Τα χρόνια που το παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό είχε αφεθεί στην εγκατάλειψη, εκατοντάδες ζώα είχαν βρει εκεί καταφύγιο. Τώρα, ήρθαν οι μπουλντόζες, σηματοδοτώντας την έναρξη των...

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν για την Αγία Σοφία

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς συζήτησαν...

Πρόκληση Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να...

Προκλητικός για ακόμη μια φορά εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας. Ο...

Θεσσαλονίκη: Σε επίπεδα lockdown η ανίχνευση κοροναϊού στα...

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη. Αιτία, φυσικά, ο κοροναϊός αλλά όχι κάποιο κρούσμα… Στα επίπεδα των τελευταίων ημερών του Απριλίου, όταν δηλαδή είχαμε… μπει σε καραντίνα, καταγράφεται η...