Πολίτικη κασερόπιτα με φύλλο κρούστας

0
48

Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη κασερόπιτα για 100% απόλαυση. Μπόλικο κασέρι, γάλα, αυγά και φύλλο κρούστας είναι τα βασικά υλικά. Δεν υπάρχει πιθανότητα αποτυχίας. Ετοιμάστε τη κι αφήστε τον φούρνο να κάνει όλη την υπόλοιπη δουλειά.

Θα χρειαστείτε

  • 4 αυγά
  • 700 ml γάλα
  • 800 γρ. κασέρι τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το ταψί και τα φύλλα
  • 1 συσκευασία φύλλο κρούστας

Βήματα εκτέλεσης

  • Χτυπάμε τα αυγά, το γάλα μαζί με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε στην άκρη.
  • Λαδώνουμε καλά ένα ορθογώνιο ταψί και στρώνουμε 5 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.
  • Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα κασέρι όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  • Στρώνουμε άλλα 3 φύλλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο κασέρι.
  • Τελειώνουμε στρώνοντας τα 3 τελευταία φύλλα, λαδώνοντας το καθένα.
  • Κόβουμε τα φύλλα που περισσεύουν, διπλώνουμε της άκρες της πίτας και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
  • Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα γάλα-αυγά. Περιμένουμε  5 λεπτά για να το απορροφήσει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC στον αέρα, για 45 με 60 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
  • Σερβίρουμε την πίτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here