Μακαρονάδα Light με Κοτόπουλο και Μπρόκολο

0
33

Υγιεινό και ελαφρύ γεύμα για όλα τα γούστα. Ζυμαρικά αλ ντέντε, κοτόπουλο ζουμερό και σάλτσα βελούδινη. Γίνεται πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμα πιο γρήγορα. Μια απίθανη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. πένες, ολικής άλεσης
  • 1 μπρόκολο, μεσαίο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο,
  • αλάτι
  • θυμάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. μπούκοβο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 50 γρ. λιαστή ντομάτα
  • ρίγανη, φρέσκια
  • 200 γρ. νιβατό ή άλλο κρεμώδες τυρί

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • πιπέρι

Βήματα Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε δυνατή φωτιά μία κατσαρόλα με νερό να βράσει.
  • Προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
  • Κόβουμε σε μπουκετάκια το μπρόκολο, τα μεγάλα μπουκετάκια στη μέση. Αφαιρούμε τη φλούδα από το κοτσάνι και το κόβουμε σε κυβάκια.
  • Ρίχνουμε τα μπουκετάκια μαζί με τις πένες να βράσουν.
  • Παράλληλα βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε στο ξύλο κοπής τα φιλέτα κοτόπουλο σε κομμάτια 2-3 εκ.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια πάνω στο ξύλο κοπής, προσθέτουμε θυμάρι, το ελαιόλαδο και το μπούκοβο.
  • Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Ψιλοκόβουμε τη λιαστή τομάτα και τη βάζουμε στο τηγάνι και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, με μία τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τις πένες και το μπρόκολο στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν ξεπλένουμε τα ζυμαρικά με κρύο νερό. Τα ρίχνουμε κατευθείαν στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα, αφήνουμε να πάρει μία βράση η κρέμα γάλακτος και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, το νιβατό, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με έξτρα θυμάρι και πιπέρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here