Αρχική Top ΝΕΑ Λαχταριστό σουφλέ μελιτζάνας

Λαχταριστό σουφλέ μελιτζάνας

Η βασίλισσα των λαχανικών η μελιτζάνα, γράφει καινούργιες ένδοξες σελίδες. Πρωταγωνιστεί σ’ ένα φανταστικό σουφλέ, παρέα με τυριά, αυγά, κρέμα γάλακτος και γιατί όχι μερικούς κύβους ζαμπόν ή γαλοπούλα για πλούσια γαστριμαργική απόλαυση.

Θα χρειαστείτε

  • 1 1/2 κιλό μελιτζάνες
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. mix τυριών, τριμμένα
  • 200 γρ. ζαμπόν, σε κομμάτι
  • 200 γρ. φέτα
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 3 αβγά, μεσαία
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. βασιλικό

Βήματα εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες 0,5 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και τις αφήνουμε 30 λεπτά να ξεπικρίσουν.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι, βάζουμε τόσες ροδέλες από τις μελιτζάνες μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού. Ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και αφαιρούμε σε ταψί με απορροφητικό χαρτί.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες μελιτζάνες βάζοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε δόση.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα οβάλ πυρίμαχο σκεύος 36 εκ. απλώνουμε μια στρώση από τις μελιτζάνες.
  • Πασπαλίζουμε με το 1/3 από τα τριμμένα τυριά.
  • Κόβουμε το ζαμπόν σε κομμάτια και απλώνουμε το 1/3 στο ταψί με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σπάμε με τα χέρια μας το 1/3 από τη φέτα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες, το τυρί, το ζαμπόν και η φέτα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.
  • Περιχύνουμε πάνω από το σουφλέ και ψήνουμε 40-50 λεπτά.
  • Αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.

Χαρείτε τον Άκη Πετρετζίκη να δημιουργεί το πεντανόστιμο σουφλέ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Άρθρα

Χάος στη Βηρυτό: Δύο τεράστιες εκρήξεις, δεκάδες τραυματίες

Τεράστιο σύννεφο καπνού ανάμεσα στα κτήρια της πρωτεύουσας του Λιβάνου - Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ανθρώπους που είναι καλυμμένοι με γυαλιά και αίμα Χαοτικές στιγμές καταγράφηκαν...

Ανασχηματισμός: Αυτές είναι οι αλλαγές στην κυβέρνηση

Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, σήμερα, κάνοντας λόγο για «συμπλήρωση» του κυβερνητικού σχήματος.   Το νέο σχήμα της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σήμερα,...

Αλόννησος:Υποθαλάσσια εγκαίνια στο πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας

Το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας άνοιξε τις υποθαλάσσιες πύλες του σήμερα στα ανοιχτά της Αλοννήσου, στις ακτές της νήσου Περιστέρας και καθίσταται πλέον...

Υποχρεωτική από σήμερα η χρήση μάσκας σε όλους...

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους από σήμερα 1η Αυγούστου και μέχρι τις 31 του μήνα, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, εκτός...

Παγκόσμιο ρεκόρ: 203 διεθνή βραβεία σε ελληνικό βιολογικό...

Οι «βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου», στη Σπάρτη Λακωνίας είναι ο ορισμός του πολύ γνωστού όρου στο εξωτερικό, Single Estate βιολογικού παραγωγού, αλλά σε συγκεκριμένο Terroir...