Αρχική Top ΝΕΑ Κουλούρια Θεσσαλονίκης: Ολόφρεσκα και Τραγανά

Κουλούρια Θεσσαλονίκης: Ολόφρεσκα και Τραγανά

Κουλούρια Θεσσαλονίκης μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη, για να φτιάξετε μόνοι σας τα αγαπημένα, τραγανά, φρέσκα και καλοψημένα κουλούρια Θεσσαλονίκης! Αύριο ξεκινάνε πάλι τα σχολειά, ας προετοιμαστούμε κι εμείς με νέα σνακ – πρωινά που μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη λίστα μας.

Τα κουλούρια Θεσσαλονίκης είναι κλασική αξία στο πρωινό, υγιεινά, χορταστικά και τα λατρεύουν όλοι! Συσκευάζονται και μπορούμε να τα πάρουμε μαζί μας παντού.Είτε σκέτα είτε συνδυασμένα με γλυκές ή αλμυρές γεύσεις (τυριά, μαρμελάδες). Ένα είναι σίγουρο, δεν πρόκειται να μείνει ούτε ένα.

Για να είναι φρεσκομυρωδάτα κάθε μέρα, τα αποθηκεύουμε καλά κλεισμένα στην κατάψυξη και από την προηγούμενη το βράδυ τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για να τα απολαύσουμε το πρωί.

Θα χρειαστείτε

  • 150 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 7 1/2 γρ. αλάτι
  • 35 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 275-300 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 16 γρ. μαγιά ξηρή

Για την επικάλυψη

  • 80 γρ. σουσάμι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. νερό, χλιαρό

Βήματα εκτέλεσης

  • Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε για 5-6 λεπτά να φουσκώσει η μαγιά.
  • Προσθέτουμε στον κάδο όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη (το αλεύρι σκληρό, το αλεύρι γ.ο.χ., τη ζάχαρη και το αλάτι) και τα χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 7-8 λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, ελαστική και εύκολη στο δούλεμά της. Η ζύμη θα ξεκινάει να ξεκολλάει από τον πάτο.
  • Λαδώνουμε τα τοιχώματα ενός μπολ και μεταφέρουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί εκεί μέσα σκεπάζοντάς το με μία μεμβράνη για 30’- 1 ½ ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Γεμίζουμε ένα μπολ με το νερό (500γρ.) και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, και ένα άλλο μπολ με το σουσάμι.
  • Λαδώνουμε τον πάγκο εργασίας μας, βάζουμε τη ζύμη και κόβουμε σε κομμάτια βάρους 80 γρ. (10 τεμ).
  • Σχηματίζουμε με τα κομμάτια ζύμης μπαλάκια. Το κάθε μπαλάκι το πλάθουμε με τα χέρια μας σαν λουκάνικο και ενώνουμε τις 2 άκρες για να σχηματίσουμε το κουλούρι μας. Προσέχουμε όλα τα κουλούρια να έχουνε την ίδια διάμετρο.
  • Βουτάμε το κάθε κουλούρι μέσα στο νερό και αμέσως μετά στο μπολ με το σουσάμι.
  • Τοποθετούμε σε ταψιά (35×40) που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Άρθρα

Μήνυση κατά της Google για παραβίαση του απορρήτου...

Μήνυση κατά της Google κατατέθηκε την Τρίτη σε μια προτεινόμενη αγωγή με την οποία η εταιρεία κατηγορείται ότι παραβίασε το απόρρητο εκατομμυρίων χρηστών της,...

Έκλειψη παρασκιάς Σελήνης το βράδυ της Παρασκευής, ορατή...

Μία έκλειψη παρασκιάς Σελήνης θα συμβεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου, ένα φαινόμενο κατά το οποίο το φεγγάρι περνάει μέσα από την παρασκιά της Γης, δηλαδή το...

LIVE: Η παρουσίαση της καμπάνιας για τον ελληνικό...

Δείτε σε απευθείας μετάδοση την παρουσίαση της καμπάνιας του ελληνικού τουρισμού για το 2020. Την παρουσίαση ανοίγει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. https://youtu.be/8tkdAYsJTqg  

Προσωπικός Αριθμός: Τέλος για το ΑΦΜ – Τι...

Στον Προσωπικό Αριθμό αναφέρθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (03/06) στον ΣΚΑΪ, όπου εξήγησε ότι θα θα αποτελεί τον αριθμό της ταυτότητας μας και...