Φτιάξτε τους πιο τέλειους λουκουμάδες με μέλι

0
57

Οι λουκουμάδες είναι ένα έδεσμα φτιαγμένο από απλή ζύμη αλευριού που ψήνεται σε καυτό λάδι και στη συνέχεια ενισχύεται με διάφορα σιρόπια, αρωματικά και μπαχαρικά ώστε να αποκτήσει την τελική του μορφή. Η συνταγή είναι αλεύρι, μαγιά και νερό σε σωστές αναλογίες. Ένα έξτρα μυστικό για να γίνουν τραγανοί είναι να προσθέσουμε στη ζύμη μας μια κουταλιά της σούπας ξίδι.

Θα χρειαστούμε

Για τους λουκουμάδες

  • 280 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 9 γρ. μαγιά ξηρή
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

  • 250 ml νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • κανέλα

και πολλή φαντασία…μπορείτε να επιλέξετε να τους σερβίρετε με σαντιγί, μέλι και ξηρούς καρπούς, σάλτσα σοκολάτας, πραλίνα φουντουκιού και ό,τι άλλο τραβάει η διάθεση της στιγμής

Βήματα εκτέλεσης

  • Ξεκινάμε με το σιρόπι που πρέπει να είναι κρύο όταν ρίξουμε μέσα τους λουκουμάδες. Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι σε μία κατσαρόλα και βράζουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες (εκτός από το λάδι). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός. Θυμίζουμε το νερό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30-40 λεπτά.
  • Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει.
  • Όταν το λάδι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία βάζουμε το χέρι μας στο μπολ με τη ζύμη, παίρνουμε ζύμη με το χέρι μας και αρχίζουμε να την κλείνουμε μέσα στο χέρι μας. με ένα κουταλάκι παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη που ξεχειλίζει ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα και αφήνουμε να πέσουν στο τηγάνι.
  • Γυρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα για να ψηθούν και από την άλλη μεριά. Είναι έτοιμοι όταν πάρουν ένα γλυκό χρυσαφί χρώμα.
  • Τους βγάζουμε από το λάδι και τους βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρύο, πια, σιρόπι να τραβήξουν όσο χρειάζονται.
  • Πασπαλίζουμε με μέλι και κανέλα ή ότι άλλο έχουμε επιλέξει.

Συμβουλή: Για να γλιστράει πιο εύκολα η ζύμη από το κουταλάκι στο τηγάνι, να βουτάτε το κουταλάκι κάθε φορά σε ένα ποτήρι με κρύο νερό ή ακόμα καλύτερα σε λάδι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here