Φτιάξτε πεντανόστιμο σπιτικό φιστικοβούτυρο

0
28

Το σπιτικό φυστικοβούτυρο φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, έχει ασύγκριτο άρωμα, πλούσια γεύση, μηδέν συντηρητικά και στοιχίζει λιγότερο. Επιπλέον μπορούμε να το προσαρμόσουμε στα γούστα μας. Γλυκό ή άγλυκο, ελαφρώς αλμυρό ή ανάλατο, κρεμώδης ή με τραγανά κομματάκια φιστικιού. Προσφέρει κορεσμό και ικανοποίηση ακόμα και σε μικρή ποσότητα γιατί περιέχει πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Εμείς θα σας παρουσιάζουμε μία συνταγή για σπιτικό φυστικοβούτυρο που μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι στο σπίτι σας εύκολα και γρήγορα.

Θα χρειαστείτε

  • 500 γραμμάρια ψημένα ανάλατα φιστίκια
  • 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Βήματα Εκτέλεσης

Καταρχάς ξεφλουδίζουμε τα φιστίκια, αν και πολλοί δεν βγάζουν την φλούδα. Αυτό το κάνουμε είτε ξεφλουδίζοντας τα ένα ένα, είτε βάζοντας τα όλα σε ένα τάπερ, το οποίο θα κουνήσουμε δυνατά μέχρι να φύγει η φλούδα.

Έπειτα τα βάζουμε στο μίξερ, προσθέτουμε μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι, ζάχαρη, ανάλογα τη γεύση που θέλουμε να το προσαρμόσουμε, και μια κουταλιά ηλιέλαιο, το οποίο το προτιμούμε επειδή είναι άνοστο, ενώ το ελαιόλαδο καλύπτει εντελώς τη γεύση στο φυστικοβούτυρο.

Το χτυπάμε στο μίξερ για μερικά λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει ρευστό και λείο. Για αποθήκευση δεν χρειάζεται ψυγείο.

Εκτός από σκέτο αλειμμένο στο ψωμί, συνδυάζεται με κόκκινες μαρμελάδες (όπως η μαρμελάδα φράουλα), και σε σοκολατένιο κέικ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here