Αρχική Top ΝΕΑ Φανταστική πανακότα βανίλιας βήμα- βήμα

Φανταστική πανακότα βανίλιας βήμα- βήμα

Η πανακότα είναι από τα πλέον κλασικά γλυκά, που όμως σπάνια φτιάχνουμε στο σπίτι μας. Πως θα φτιάξετε βήμα-βήμα χωρίς κόπο, μια γνήσια Ιταλική πανακότα βανίλια με πληθωρική γεύση & βελούδινη υφή. Η πανακότα είναι η πιο εύκολη κρέμα της ζαχαροπλαστικής. Το μόνο που κάνουμε είναι να βράζουμε γάλα, κρέμα γάλακτος και ζάχαρη και να προσθέτουμε φύλλα ζελατίνης. Σήμερα θα φιλοξενήσουμε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 150 γρ. γάλα
  • 6 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 1 κ.γ. μέλι

Βήματα εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε μέσα τις ζελατίνες και αφήνουμε στην άκρη για να μαλακώσουν.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 100 γρ. κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη.
  • Κόβουμε τη βανίλια στη μέση με ένα μαχαίρι, βγάζουμε τα σπόρια και τα προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τον λοβό.
  • Καλύπτουμε την κατσαρόλα με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Μόλις ζεσταθεί και αρχίσει να βράζει αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε στην άκρη για 3-4 λεπτά για να απορροφήσει τη γεύση από τη βανίλια χωρίς να την ξεσκεπάσουμε.
  • Εναλλακτικά βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά στα 800 Watt. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά στην άκρη με τη μεμβράνη για να απορροφήσει τη γεύση από τη βανίλια.
  • Βγάζουμε τις ζελατίνες και τις στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
  • Τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 250 γρ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα δοσομετρικό δοχείο με προσοχή να μην πέσει μέσα και ο λοβός από τη βανίλια. Εναλλακτικά μπορούμε να περάσουμε το μείγμα από ένα σύρμα για να κρατήσει τον λοβό της βανίλιας.
  • Γεμίζουμε 4  φορμάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  • Μπορούμε να ξεφορμάρουμε με 4 τρόπους. Βουτώντας για λίγα δευτερόλεπτα τη φόρμα σε βραστό νερό, περνώντας γύρω γύρω τη φόρμα με φλόγιστρο, να τοποθετήσουμε για λίγα δευτερόλεπτα πάνω στη φωτιά και τέλος μπορούμε να ξεφορμάρουμε με τα χέρια μας πιέζοντας την πανακότα περιμετρικά.
  • Σερβίρουμε με μέλι και φύλλα δυόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Άρθρα

Το «Πρόγραμμα αυτοπεποίθησης» για άμυνα και οικονομία

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε εξοπλιστικό πρόγραμμα- μαμούθ ως απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας, 12 βήματα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κοροναϊού στην οικονομία με...

Η μετάδοση του κοροναϊού μπορεί να ελεγχθεί αποτελεσματικά

Καθώς η κατάσταση του κοροναϊού συνεχίζει να κλιμακώνεται, αναρωτιόμαστε όλοι τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε για να προστατευθούμε. Κοινωνική αποστασιοποίηση(lockdown)? Check. Πλύσιμο χεριών? Check. Απολύμανση;...

Ακάρ: Να σωπάσει η Ελλάδα, για να μην...

Νέες προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας, από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Μεταξύ άλλων είπε πως οι Έλληνες θα πρέπει να σωπάσουν, για...

Οι φωτιές της Μόρια απαιτούν απελάσεις

Παρελθόν αποτελεί το ΚΥΤ της Μόριας μετά τις φωτιές που το κατέστρεψαν ολοσχερώς. Νέες εστίες ξεπήδησαν και το μεσημέρι της Πέμπτης, αποτελειώνοντας ό,τι είχε απομείνει. Επί...

Δημήτρης Βέλλης – “Αγάπησε Με Αν Τολμάς”

Ο Δημήτρης Βέλλης μετά την επιτυχία του με το τραγούδι "Αγγελε Μου" του Πάνου Ψάλτη, έρχεται αυτή τη φορά με ένα δικό του τραγούδι. Το...