Ένα μικρό νησί εγκαθίσταται στην προβλήτα 54 της Νέας Υόρκης

0
52

Η Νέα Υόρκη να αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε χρόνο για τους ουρανοξύστες της και τις διάσημες λεωφόρους της φτάνοντας το ρεκόρ των  65 εκατομμυρίων τουριστών το 2018. Οι ντόπιοι, όμως, αναζητούν μια ανάσα δροσιάς και πράσινου στην πόλη τους, η οποία διαθέτει δύο βασικούς πνεύμονες, το  περίφημο Central Park στο Μανχάταν και το  Prospect Park στο Μπρούκλιν. Από την άνοιξη του 2021, οι κάτοικοι θα έχουν άλλον ένα δημόσιο χώρο για να ξεσκάσουν και οι επισκέπτες για να επισκεφθούν. Ένα νέο πάρκο στον ποταμό Hudson.

Το πάρκο που πρόκειται να λειτουργήσει με προϋπολογισμό  250 εκατομμυρίων δολαρίων, θα αποτελεί άλλη μια όαση πράσινου με εύκολη πρόσβαση. Θα ονομάζεται Little Island και ο σχεδιασμός του ανήκει στην βρετανική εταιρεία Mathews Nielsen Landscape Architects και Heatherwick Studio, που ανέλαβε το project, ένα γιγάντιο κυψελοειδές γλυπτό στην πόλη.

Το πρότζεκτ βρίσκεται προς το παρόν υπό κατασκευή και θα αντικαταστήσει τα απομεινάρια της προβλήτας 54 του Hudson River Park, το μέρος όπου κατέφτασαν οι επιζώντες του Τιτανικού.

Το νέο πάρκο θα στηρίζεται σε 132 κολόνες σε σχήμα τουλίπας που θα βγαίνουν από το ποτάμι και θα προσφέρουν κυματιστή στήριξη, με στόχο να δίνουν στο πάρκο την αίσθηση ενός φύλλου που επιπλέει στο νερό. Στο πάρκο θα υπάρχουν λοφάκια, μονοπάτια με πράσινο, ξέφωτα και φυσικά υπέροχη θέα στον ορίζοντα του Μανχάταν, ενώ θα δημιουργηθεί κι ένα αμφιθέατρο 700 θέσεων για live και επιμορφωτικά workshop.

Άλλος ένας λόγος για ταξίδι στη Νέα Υόρκη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here