Αρχική Top ΝΕΑ Άρωμα Χριστουγέννων

Άρωμα Χριστουγέννων

Χριστούγεννα! Η πιο γλυκιά εποχή του χρόνου. Χιλιάδες λαμπιόνια αντανακλούν το φως τους. Οι γειτονιές πλημμυρίζουν από αρώματα. Το γλυκό άρωμα της κανέλας, του μοσχοκάρυδου και του γαρύφαλλου διαχέονται στην ατμόσφαιρα.

Η γευστική πανδαισία με τα απαραίτητα παραδοσιακά γλυκά τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες, τους σβίγγους και τις αμαρτωλές  σοκολατένιες δημιουργίες παρέα με τις  πιο αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες γεύσεις τη γεμιστή γαλοπούλα, το παραδοσιακό ψητό χοιρινό και οι παραλλαγές του με σέλινο και δαμάσκηνα, τις κρεατόπιτες έχουν στρώσει τραπέζι.

Ανοίγεις την πόρτα και η ακαταμάχητη γλυκιά Χριστουγεννιάτικη μυρωδιά γαργαλά τις αισθήσεις. Ένα άρωμα υφασμένο με αναμνήσεις. Για όλους τους ρομαντικούς λάτρεις των Χριστουγέννων υπάρχουν δύο συνταγές που εγκλωβίζουν τα Χριστουγεννιάτικα αρώματα. Ένα οικολογικό αρωματικό χώρου, που μπορείτε εύκολα να παρασκευάσετε μόνοι με εσάνς μπαχαρικών και μανταρίνι και το γνωστό στους περισσότερους κηροπήγιο από πορτοκάλι και γαρύφαλλα.

Για το αρωματικό χώρου θα χρειαστείτε

  • 1 μπουκάλι για σπρέι των 200ml
  • 60 ml βότκα
  • 1 ξύλο κανέλας σε μικρά κομμάτια
  • 8 καρφιά γαρίφαλο
  • 1 μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κάψα βανίλιας, σχισμένη στα δύο
  • 3 δάκρυα μαστίχας
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο μανταρίνι

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το έλαιο μανταρινιού και αφήνουμε το μείγμα για 15 μέρες ανακινώντας το συχνά, για να εκχυλιστούν και ν’ αναμιχθούν τα αρώματα των μπαχαρικών. Το χρώμα θα σκουρύνει.
Σουρώνουμε το μείγμα με λεπτή σήτα για να αφαιρέσουμε τα μπαχαρικά και προσθέτουμε στο αρωματικό μείγμα το αιθέριο έλαιο μανταρινιού. Αφήνουμε το μείγμα για 3 ημέρες ακόμη ώστε να ομογενοποιηθούν τα αρώματα.
Γεμίζουμε το μπουκάλι με αποσταγμένο νερό και το άρωμα είναι έτοιμο! Ψεκάζουμε και αρωματίζουμε το σπίτι. Το άρωμά μας αρωματίζει και ταυτόχρονα καθαρίζει την ατμόσφαιρα γιατί όλα τα παραπάνω αιθέρια είναι αντιβακτηριακά.

Για το κηροπήγιο από πορτοκάλι θα χρειαστείτε

  • μερικά χοντρόφλουδα πορτοκάλια
  • γαρύφαλλα

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του πορτοκαλιού με ένα κουτάλι προσπαθώντας να μην τραυματίσουμε την φλούδα του.

Με τα γαρύφαλλα δημιουργούμε σχέδια στην επιφάνειά της φλούδας.

Τοποθετούμε ένα ρεσώ στο εσωτερικό του. Η ζεστασιά της φλόγας του κεριού θα απελευθερώσει τα αρώματα του πορτοκαλιού και του γαρύφαλλου και το αισθησιακό τους άρωμα θα πλημμυρίσει το χώρο για ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Άρθρα

Χάος στη Βηρυτό: Δύο τεράστιες εκρήξεις, δεκάδες τραυματίες

Τεράστιο σύννεφο καπνού ανάμεσα στα κτήρια της πρωτεύουσας του Λιβάνου - Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ανθρώπους που είναι καλυμμένοι με γυαλιά και αίμα Χαοτικές στιγμές καταγράφηκαν...

Ανασχηματισμός: Αυτές είναι οι αλλαγές στην κυβέρνηση

Τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, σήμερα, κάνοντας λόγο για «συμπλήρωση» του κυβερνητικού σχήματος.   Το νέο σχήμα της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σήμερα,...

Αλόννησος:Υποθαλάσσια εγκαίνια στο πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας

Το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας άνοιξε τις υποθαλάσσιες πύλες του σήμερα στα ανοιχτά της Αλοννήσου, στις ακτές της νήσου Περιστέρας και καθίσταται πλέον...

Υποχρεωτική από σήμερα η χρήση μάσκας σε όλους...

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους από σήμερα 1η Αυγούστου και μέχρι τις 31 του μήνα, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, εκτός...

Παγκόσμιο ρεκόρ: 203 διεθνή βραβεία σε ελληνικό βιολογικό...

Οι «βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου», στη Σπάρτη Λακωνίας είναι ο ορισμός του πολύ γνωστού όρου στο εξωτερικό, Single Estate βιολογικού παραγωγού, αλλά σε συγκεκριμένο Terroir...