Αρχική ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Ανακάλυψε η NASA ένα παράλληλο σύμπαν όπου ο χρόνος κινείται αντίστροφα;

Ανακάλυψε η NASA ένα παράλληλο σύμπαν όπου ο χρόνος κινείται αντίστροφα;

Fair Notice – Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος της ιστοσελίδας μας www.starvoice.gr απαγορεύουμε ρητώς από 2/4/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Τις τελευταίες μέρες, μεγάλα διεθνή Μέσα, μεταξύ των οποίων η New York Post, η Express… η Daily Star και ο Independent, γράφουν, επικαλούμενα, μάλιστα, το ένα το άλλο, πως η NASA ίσως ανακάλυψε ένα παράλληλο σύμπαν όπου ο χρόνος κινείται αντίστροφα.

Καταλαβαίνετε, φυσικά, πως αν ισχύει κάτι τέτοιο, μιλάμε για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη της ανθρωπότητας. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι κάπως διαφορετική.

Όπως τονίζει δημοσιογράφος του Forbes, ειδικός σε θέματα επιστήμης και φύσης, τα δεκάδες κείμενα, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, προκαλώντας, φυσικά, παροξυσμό στα social media, έχουν τις ρίζες τους σε ένα άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε πριν από έξι εβδομάδες στην ιστοσελίδα newscientist.com με τίτλο «Ίσως έχουμε εντοπίσει ένα παράλληλο σύμπαν με τον χρόνο να πηγαίνει προς τα πίσω». Το εν λόγω άρθρο, λοιπόν, αναφέρεται σε μια έρευνα της NASA, στην Ανταρκτική, που ξεκίνησε το 2016, με κάποια αινιγματικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα τεράστιο μπαλόνι, προκειμένου να μεταφέρουν την κεραία της NASA, την αποκαλούμενη ΑΝΙΤΑ (Antarctic Impulsive Transient Antenna), ψηλά, πάνω από την «παγωμένη ήπειρο», όπου ο ψυχρός και ξηρός αέρας προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον, με ελάχιστους ή καθόλου ήχους από ραδιοσυχνότητες, για να αναζητήσει σωματίδια που υπάρχουν στο σύμπαν.

Η ομάδα της ANITA, ωστόσο, ανίχνευσε βαρύτερα σωματίδια, υψηλής ενέργειας, τα λεγόμενα νετρίνα, τα οποία δεν έρχονταν από το διάστημα, αλλά μάλλον «ανέβαιναν» από τη Γη. Αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν, όπως γράφτηκε και διαδόθηκε, ότι τα εν λόγω σωματίδια στην ουσία ταξιδεύουν προς τα πίσω στον χρόνο, και άρα αυτό σημαίνει πως μετά το Big Bang δημιουργήθηκε ένα παράλληλο σύμπαν.

 

Στην πραγματικότητα, όμως, «δεν γνωρίζουμε ακόμη από πού έχουν προέλθει αυτά τα νετρίνα»

Είναι χαρακτηριστικά τα tweets, σήμερα (21/5), του Ibrahim Safa, συγγραφέα της συγκεκριμένης μελέτης στην Ανταρκτική.

Στο πρώτο γράφει: «Η NASA ανακάλυψε ότι δεν πρέπει να ενημερώνεστε από τη New York Post».

Και στο δεύτερο: «Εγώ: Εξετάσαμε όσα κατέγραψε η ANITA και πράγματι, δεν μπορούν να είναι τυπικά νετρίνα. Ήταν πιθανώς αποτέλεσμα της ατελούς κατανόησής μας για τον πάγο της Ανταρκτικής, αλλά υπάρχει πιθανότητα κάποιο νέο φαινόμενο της φυσικής να είναι υπεύθυνο. Tabloids: ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ!!!»

Οπότε, το «παράλληλο σύμπαν» είναι, πιθανότατα, απλά πάγος. Κρίμα.

Για περισσότερες πληροφορίες και βιβλιογραφία εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Άρθρα

Μήνυση κατά της Google για παραβίαση του απορρήτου...

Μήνυση κατά της Google κατατέθηκε την Τρίτη σε μια προτεινόμενη αγωγή με την οποία η εταιρεία κατηγορείται ότι παραβίασε το απόρρητο εκατομμυρίων χρηστών της,...

Έκλειψη παρασκιάς Σελήνης το βράδυ της Παρασκευής, ορατή...

Μία έκλειψη παρασκιάς Σελήνης θα συμβεί την Παρασκευή 5 Ιουνίου, ένα φαινόμενο κατά το οποίο το φεγγάρι περνάει μέσα από την παρασκιά της Γης, δηλαδή το...

LIVE: Η παρουσίαση της καμπάνιας για τον ελληνικό...

Δείτε σε απευθείας μετάδοση την παρουσίαση της καμπάνιας του ελληνικού τουρισμού για το 2020. Την παρουσίαση ανοίγει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. https://youtu.be/8tkdAYsJTqg  

Προσωπικός Αριθμός: Τέλος για το ΑΦΜ – Τι...

Στον Προσωπικό Αριθμό αναφέρθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (03/06) στον ΣΚΑΪ, όπου εξήγησε ότι θα θα αποτελεί τον αριθμό της ταυτότητας μας και...